Festivals in Gooi & Vecht

Waar is dat feestje?

Festivals in Gooi & Vecht

Van klassieke klanken met een popfestival vibe, een driedaags feel good festival tot culinair genieten in een wijngaard en aan een akker. In Gooi & Vecht ontdek je het ultieme buitengeluid. Deze zomer worden de leukste festivals voor jong en oud georganiseerd. Ontdek onze vijf favoriete festival feestjes voor de komende periode. Zien wij je daar? 

Kindjes luisteren naar optreden muzikanten tijdens Proef Pampus

Kindjes luisteren naar optreden muzikanten tijdens Proef Pampus

© Rien de Jager

Op een onbewoond eiland

Proef Pampus

26 mei - 6 juni

Beleef alles wat het stoere forteiland Pampus te bieden heeft tijdens dit meerdaagse festival. Gooi je voeten van de vloer in de silent disco en ga op ontdekking met een gids in het fort. Geef je smaakpapillen de kost bij een van de gezellige foodstands en ga voor Pampus met uitzicht over het IJmeer.

Op naar het eiland
Borrelende mensen op een zonnige dag

Borrelende mensen op een zonnige dag

© Jorn Baars via Aspergediner Blaricum

Aan de akker

Aspergediner Blaricum

2 t/m 19 juni

Aan de rand van een akker, met de ondergaande zon als achtergrond, eet je 'het witte goud' op de mooiste locatie van het Gooi. Je start de avond (typisch Goois) met een borrel op het buitenterras en daarna verkas je naar de sfeervolle tent voor lekkerste gerechten met de asperge in de hoofdrol, met bijpassende wijnen en goede muziek. 

Boek je plekje aan tafel
Twee wijnglazen met witte wijn en logo van DRUIF erop.

Twee wijnglazen met witte wijn en logo van DRUIF erop.

© DRUIF

Proeven tussen de wijnranken

DRUIF in de wijngaard

5 & 6 juni

Kom tijdens het Pinksterweekend proeven en genieten van heerlijke biologische wijnen in de wijngaard van Land & Boschzigt. Bij de wijn worden diverse delicatessen met liefde geserveerd en kun je even struinen tussen de wijnranken of plaatsnemen op één van de banken. Zeg nu zelf; waar kun je beter wijnen proeven? 

Tot in de wijngaard

Feel Good Festival body & mind

Happy Spirits Day

10 t/m 12 juni

Voor wie zich wil onderdompelen in de wereld van yoga, filosofie, bewustzijn, mindfulness, meditatie en meer. Healthy food, muziekoptredens, inspirerende sprekers en motiverende workshops. En dat allemaal op en rond een prachtige privé boerderij in het sfeervolle oude dorp Blaricum.

Ga Happy Spirit Days

Klassieke klanken met een popfestival vibe

Wonderfeel Festival

15 t/m 17 juli

Relaxed luisteren naar klassieke muziek middenin de natuur, ontdekkingen doen, zelf je tempo bepalen, mensen ontmoeten, lekker eten, dansen. Wonderfeel is een driedaags buitenfestival voor klassieke muziek met de ongedwongen sfeer van een popfestival. Op zaterdag en zondag speciaal voor de kids een doorlopend kinderprogramma met voorstellingen, knutselen, waterbeestjes zoeken en workshops. 

Ontdek meer Wonderfeel