5 x cultureel Gooi & Vecht

Je kijkt je ogen uit

Ontdek cultureel Gooi & Vecht

Gooi & Vecht barst van de rijke historie en eigentijdse cultuur. Duik eens een museum in en bezoek indrukwekkende tentoonstellingen of exposities. Zo is er een bijzondere combinatie van erfgoed en hedendaags design in Buitenplaats Doornburgh te zien. Leer je in het Dudok Raadhuis alles over de wereldberoemde Hilversumse architect. Ervaar je flower power in het Muiderslot en tijdens de KunstRonde kun je moderne kunst bekijken in de ateliers van de makers. Waar ga jij heen?

Hedendaags design in voormalig klooster

Vorm aan de Vecht 

t/m 25 september 

Waar eens de nonnen woonden, ontdek je nu hedendaags design, mode, kunst en fotografie. In de expositie Vorm aan de Vecht wordt het werk van o.a. Jan Taminiau, Iris van Herpen, Jimmy Nelson, Lita Cabellut, Richard Hutten getoond. Combineer je bezoek met een lunch in de binnentuin van de voormalige priorij. 

Doe Doornburgh
Gezin voor een kunstwerk in museumzaal

Gezin voor een kunstwerk in museumzaal

© Ricardo van de Bor

Singer Laren

Sluijters en de modernen

t/m 28 augustus

Deze zomer spat het schilderplezier van de doeken af in Singer Laren. In felle kleuren en losse penseeltoetsen ontdek je het werk van o.a. Jan Sluijters, Charley Toorop, Leo Gestel, Carel Willink en Charlotte van Pallandt. Neem de tijd, want de museumtuin van tuinarchitect Piet Oudolf is ook absoluut een rondje waard.

Ga naar Singer Laren
© Dennis A-Tjak | Rijksmuseum Muiderslot

Bloemenweelde in het Muiderslot

Flower Power: bloemportretten van Dennis A-Tjak

t/m 12 juni 

Het Muiderslot is een van de bekendste kastelen van Nederland. Wist je dat bloemen en het kasteel al eeuwenlang onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn? Ontdek deze zomer het unieke werk van fotograaf Dennis A-Tjak. Zo heb je tulpen nog nooit gezien. Hou de agenda in de gaten, want "de meester" geeft ook workshops bloemfotografie. Als dat geen buitenkunst is! 

Ontdek de bloemenpracht

iconen in the picture

Icons | Fotograaf William Rutten

25 juni t/m 18 september

Beroemdheden uit binnen-en buitenland zijn door fotograaf William Rutten geportretteerd in zijn studio in 's-Graveland. Museum Hilversum laat in 'Icons' 140 portretten zien. Van Waylon tot Henny Vrienten en Al Pacino tot Lady Gaga. Wie weet loop je de fotograaf tegen het lijf en maakt hij een iconisch portret van jou. 

Ontdek de Icons

Architectonisch hoogstandje in Hilversum

Dudok Raadhuis & Architectuur Centrum

donderdag t/m zondag

Nergens in Nederland zijn zoveel werken van Dudok te vinden als in Hilversum. Het Raadhuis is wereldberoemd en het uitzicht vanuit de toren is spectaculair. Ga met de gids op pad en neem een kijkje waar normaal de deuren gesloten blijven. In het Dudok Architectuur Centrum vind je een tentoonstelling over het werk en leven van Dudok. 

Ontdek het Raadhuis