Coronavirus

Covid-19 Informatie

Coronavirus COVID-19 Informatie

Veilig op pad - Wat betekent dat in Gooi & Vecht?

Publieke locaties open voor bezoekers
Stap voor stap krijgen we meer bewegingsvrijheid en kunnen we voorzichtig weer (vakantie)plannen maken en eropuit gaan. Restaurants, musea en attracties hebben hun deuren heropend. Vooraf reserveren is voor de meeste locaties verplicht. Op die manier kan het aantal bezoekers goed gemanaged worden en wordt de veiligheid gewaarborgd. 

Evenementen
Evenementen in Gooi & Vecht mogen weer doorgaan, mits ze aan de gestelde voorwaarden voldoen. We raden je aan om voorafgaand aan je bezoek naar de website van de betreffende locatie te gaan voor een actuele stand van zaken. Een ding geldt voor alle ondernemers: ze heten je van harte welkom!

Veilig op pad
Het voordeel van onze mooie regio is dat er veel mogelijkheden voor recreatie in de buitenlucht zijn. Van varen op de Loosdrechtse Plassen tot fietsen langs de forten. Plan verstandig en zoek de rust op. Voor de Vechtstreek is er een druktemonitor die je hierbij helpt. Je vindt er de meest actuele informatie en inspiratie voor locaties waar je in alle rust en ruimte kunt genieten.

Ruimtelijk vergaderen
Op zoek naar een inspirerende locatie waar je in ruim opgezette en veilige setting vergaderingen en andere zakelijke bijeenkomsten kunt organiseren? Raadpleeg dan de website van GOOI meetings.

Basisregels blijven van kracht
We krijgen meer ruimte, maar naleving van de basisregels blijft juist dan ontzettend belangrijk. Want samen zorgen we ervoor dat deze ruimte steeds verder kan worden uitgebreid. Blijf dus heel goed letten op onderstaande richtlijnen:

  • Houd anderhalve meter afstand van elkaar.
  • Vermijd drukke plekken.
  • Is het te druk op een bepaalde plek, ga dan ergens anders naartoe.
  • Ga alleen met een online boeking/reservering naar publieke locaties als musea, attracties en restaurants.
  • Ben je verkouden? Blijf dan thuis.
  • Heb je koorts of last van verkoudheid? Dan blijven alle huisgenoten ook thuis.

Meer informatie over alle landelijke maatregelen vind je op de website van de Rijksoverheid. Informatie over regionale maatregelen vind je op de website van GGD Gooi en Vechtstreek.