Coronavirus

Covid-19 Informatie

Coronavirus COVID-19 Informatie

Veilig op pad - Wat betekent dat in Gooi & Vecht?

Landelijke maatregelen
Vanaf 5 juni zijn alle winkels, musea en theaters, pretparken, dierentuinen en overige attracties weer geopend. Horeca mag weer gasten verwelkomen en evenementen met vaste zitplaatsen zijn toegestaan met toegangsbewijs.

Veilig op pad
Het voordeel van onze mooie regio is dat er veel mogelijkheden voor recreatie in de buitenlucht zijn. Van fietsen langs de forten tot wandelen in het bos. Plan verstandig en vermijd drukke plekken. Voor de Vechtstreek is er een druktemonitor die je hierbij helpt. Je vindt er de meest actuele informatie en inspiratie voor locaties waar je in alle rust en ruimte kunt genieten. Vergeet je mondkapje niet mee te nemen, deze is sinds 1 december in alle publieke binnenruimten verplicht. Door ons aan de basisregels te houden, kan er steeds meer.

Natuurgebieden
De gebieden van Natuurmonumenten en het Goois Natuurreservaat (GNR) zijn prachtig, maar kunnen gauw te druk worden om nog aan de veiligheidsmaatregelen te kunnen voldoen. In zo'n geval kan zelfs besloten worden om een gebied tijdelijk te sluiten voor bezoekers. Check voor je op pad gaat altijd eerst de websites en social media van Natuurmonumenten en GNR voor actuele informatie. Of kies bij voorkeur een ander - minder bekend - gebied om te recreëren, om zo de druk op de natuur te verminderen en de veiligheid te waarborgen.

Ruimtelijk vergaderen
Op zoek naar een inspirerende locatie waar je in ruim opgezette en veilige setting vergaderingen en andere zakelijke bijeenkomsten kunt organiseren? Raadpleeg dan de website van GOOI meetings.

Basisregels blijven van kracht
Naleving van de basisregels blijft juist nu ontzettend belangrijk: 

  • Houd anderhalve meter afstand van elkaar.
  • Vermijd drukke plekken.
  • Is het te druk op een bepaalde plek, ga dan ergens anders naartoe.
  • In publieke binnenruimten is een mondkapje verplicht.
  • Ben je verkouden? Blijf thuis en laat je testen.
  • Heb je koorts of last van verkoudheid? Dan blijven alle huisgenoten ook thuis.

Meer informatie over alle landelijke maatregelen vind je op de website van de Rijksoverheid. Informatie over regionale maatregelen vind je op de website van GGD Gooi en Vechtstreek.