Coronavirus

Covid-19 Informatie

Coronavirus COVID-19 Informatie

Veilig op pad - Wat betekent dat in Gooi & Vecht?

Landelijke maatregelen
Met ingang van 14 oktober 22.00 uur geldt een gedeeltelijke lockdown voor ons hele land. Dit betekent onder meer dat alle horeca voor een periode van minstens 4 weken gesloten zal zijn (hotels uitgezonderd). Daarnaast zijn evenementen niet toegestaan en sluiten winkels door het afschaffen van de koopavond eerder hun deuren. 

Bezoek aan musea, bibliotheken en andere (culturele) locaties is mogelijk, mits je van tevoren een tijdslot hebt gereserveerd. Op die manier kan het aantal bezoekers goed gemanaged worden en wordt de veiligheid gewaarborgd. Raadpleeg voorafgaand aan je bezoek de website van de betreffende locatie te gaan voor een actuele stand van zaken.      

Veilig op pad
Het voordeel van onze mooie regio is dat er veel mogelijkheden voor recreatie in de buitenlucht zijn. Van fietsen langs de forten tot wandelen in het bos. Plan verstandig en zoek de rust op. Voor de Vechtstreek is er een druktemonitor die je hierbij helpt. Je vindt er de meest actuele informatie en inspiratie voor locaties waar je in alle rust en ruimte kunt genieten.

Natuurgebieden
De gebieden van Natuurmonumenten en het Goois Natuurreservaat (GNR) zijn prachtig, maar kunnen gauw te druk worden om nog aan de veiligheidsmaatregelen te kunnen voldoen. In zo'n geval kan besloten worden om een gebied tijdelijk te sluiten voor bezoekers. Check daarom voor je op pad gaat altijd eerst de websites en social media van Natuurmonumenten en GNR voor actuele informatie of kies bij voorkeur een ander - minder bekend - gebied om te recreëren.

Actualiteit
Gedurende deze onzekere periode kan deze website helaas niet volledig actueel zijn. Kom je naar Gooi & Vecht en wil je niet voor een dichte deur staan? Raadpleeg voor je op pad gaat de websites van de desbetreffende locaties voor de actuele stand van zaken. 

Ruimtelijk vergaderen
Op zoek naar een inspirerende locatie waar je in ruim opgezette en veilige setting vergaderingen en andere zakelijke bijeenkomsten kunt organiseren? Raadpleeg dan de website van GOOI meetings.

Basisregels blijven van kracht
Naleving van de basisregels blijft juist nu ontzettend belangrijk: 

  • Houd anderhalve meter afstand van elkaar.
  • Vermijd drukke plekken.
  • Is het te druk op een bepaalde plek, ga dan ergens anders naartoe.
  • Ga alleen met een online boeking/reservering naar publieke locaties als musea, attracties en bioscopen.
  • Ben je verkouden? Blijf dan thuis.
  • Heb je koorts of last van verkoudheid? Dan blijven alle huisgenoten ook thuis.

Meer informatie over alle landelijke maatregelen vind je op de website van de Rijksoverheid. Informatie over regionale maatregelen vind je op de website van GGD Gooi en Vechtstreek.