Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Met meer dan 40 concerten per jaar en als prijswinnaar van de Bartók World Competition 2021 in Boedapest bewijst het Sonoro Quartet één van…

Met meer dan 40 concerten per jaar en als prijswinnaar van de Bartók World Competition 2021 in Boedapest bewijst het Sonoro Quartet één van meest belovende en toonaangevende strijkkwartetten te zijn van hun generatie. Met concerten in België, Nederland, Zwitserland, Duitsland, Hongarije en Ierland toont het kwartet, opgericht in 2019 en gevestigd in Gent, hun waarde in het nationale en internationale cultuurlandschap. Met repertoire van de klassieke grootmeesters tot hedendaagse componisten speelde het kwartet in tal van grote zalen zoals de Bijloke in Gent, Bozar in Brussel, Tivoli Vredenburg in Utrecht, The National Concert Hall in Dublin, Liszt Academy in Boedapest, Desingel in Antwerpen en was reeds te gast op grote festivals zoals Festival Midis-Minimes, The Young Generation Bozar, B-Classic en vele andere. Volgend seizoen maken ze hun debuut in het Concertgebouw Amsterdam. Het Sonoro Quartet maakte opnames voor radiozenders zoals Klara, RTE Ierland, Bartók Radio Boedapest en SWR Duitsland, waar ze het strijkkwartet opnamen van Eric Domenech als deel van het Beethovenfest 2020 in Bonn. Momenteel studeert het kwartet aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie (NSKA) in Amsterdam waar ze les volgen bij gerenommeerde docenten zoals Marc Danel en Gilles Millet (Quatuor Danel) en Eberhard Feltz. Daarnaast volgde het kwartet ook lessen bij Heime Müller in Lübeck, oprichter van het Artemis Quartet en zullen ze een masterclass volgen bij Pierre Colombet (Quatuor Ebène). In oktober 2021 won het Sonoro Quartet de derde prijs en twee speciale prijzen op de Bartók World Competition for String Quartet. Ze lieten een grote indruk na op zowel het publiek als de jury, die bestond uit gerenommeerde artiesten zoals Mikhail Kopelman (Borodin Quartet), András Keller (Keller Quartet), Barnabás Kelemen (Kelemen Quartet), Bjørg Lewis (Vertavo Quartet), Johannes Meissl, and others. “I really loved your beautiful and energetic playing. You have a great future ahead.” (Mikhail Kopelman, violinist Borodin Quartet).
Dit concert is georganiseerd in samenwerking met de NSKA (Nederlandse Strijkkwartet Academie) en wordt mogelijk gemaakt door de Anna Stibbe Stichting.

Prijzen

  • € 5,00

Locatie