Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Eemnes

Lunchconcert | pianist Arthur Bouma

Contact

Adres:
Huis van Eemnes
Noordersingel 4
3755 EZ Eemnes
Plan je route
Arthur Bouma

Op donderdag  16 september zal pianist Arthur Bouma een lunchpauzeconcert geven in het Huis van Eemnes. Het concert draagt de titel: ‘’An…

Lees verder

Op donderdag  16 september zal pianist Arthur Bouma een lunchpauzeconcert geven in het Huis van Eemnes. Het concert draagt de titel: ‘’Anderhalve eeuw fantasie in sonates’’  Op het programma staan werken van beroemde componisten die de prachtigste pianowerken hebben geschreven, zoals Mozart en Liszt – componisten die verder weinig introductie behoeven want goede wijn behoeft immers geen krans! Wie kent niet de geniale muziek van Mozart of de virtuositeit van klavierleeuw Franz Liszt? Maar wellicht minder bekend is de Barokcomponist Johann Kuhnau, voorloper van Johann Sebastian Bach als cantor in de Leipziger Thomaskirche, en één van de eerste componisten die sonates voor toetseninstrumenten schreef. En wat voor sonates!  Zijn Biblische Historien zijn regelrechte programmamuziek, beeldend en verhalend. In zijn sonate nummer 1 in C groot weerklinkt letterlijk de strijd tussen David en Goliath, inclusief het paraderen van de reus, het slingeren van de steen, en de vlucht van de Filistijnen. Een onbekende parel dus in dit afwisselende programma voor liefhebbers van pianomuziek!

Arthur Bouma studeerde aan het Utrechts Conservatorium bij Herman Uhlhorn en  Alexander Warenberg. In september 2002 trad Arthur Bouma op in de Kleine Zaal van het Concertgebouw te Amsterdam met het Eerste Pianokwintet van Ernö Dohnányi. Met orkest solereerde hij in pianoconcerten van o.a. Mozart, Beethoven, Brahms, Chopin, Grieg en Ravel. In 2003 richtte hij het Beljajev Ensemble voor onbekende Russische kamermuziek op. Daarnaast is Arthur actief als pianodocent, en hij legt hij zich toe op arrangeren en compositie. Hij heeft zich verdiept in onbekende pianoconcerten en heeft een verzameling van meer dan 400 van dergelijke werken.

Lees minder

Prijzen

  • € 12,00

Locatie