Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Laren

Gilles de Rooij en Roos Langendorff | Expositie

Tekeningen en keramiek.

Gilles de Rooij (1947) leerde technische tekenen tijdens zijn beroepsopleiding Weg- en Waterbouw. In zijn vrije tijd ging hij steeds meer t…

Tekeningen en keramiek.

Gilles de Rooij (1947) leerde technische tekenen tijdens zijn beroepsopleiding Weg- en Waterbouw. In zijn vrije tijd ging hij steeds meer tekenen en is in 1984 lessen gaan volgen aan het Pieter Brueghel Instituut. In eerste instantie pentekenen en stillevens met olieverf, maar later ook model en portret. Gilles is lid van stichting KuBra, ( Kunstenaars uit Brabant), die voor haar leden o.a. exposities organiseert. Zijn motivatie is om in deze drukke tijd tekeningen te maken van plekken waar rust overheerst, rust die om ons heen vaak verdwenen is. Het is voor Gilles een uitdaging de verstilling vast te leggen. Zijn inspiratie doet hij op in de natuur, waarbij zijn voorkeur uitgaat naar het weidse verstilde landschap. Ook water zal vaak aanwezig zijn. Buiten maakt hij schetsen van het rivierenlandschap, de kwelders en de beekdalen. De tekeningen worden gemaakt met hoofdzakelijk Faber Castell kleurpotloden, aangevuld met Derwent en luminance. Er worden meerdere lagen aangebracht. De 1e laag bestaat meestal uit blauw/groentinten en daarin wordt de voorstelling globaal getekend. Daarna worden de volgende lagen, 4 tot 5, d.m.v. streepjes, puntjes of vlakken aangebracht. De pentekeningen worden gemaakt met steek- of vulpen. De inkt is document- en lichtechte inkt van Jacques Herbin, Super5 inkt en fineliner.


Roos Langendorff (1970) volgde de opleiding theatervormgeving aan de Rietveld Academie. Een aantal jaren werkte zij als ontwerper/ rekwisiteur voor diverse jeugd televisieproducties. In die tijd haalde zij ook haar lesbevoegdheid waardoor ze als educatief medewerker kwam te werken in Singer Laren. Haar werk als (decor)ontwerper kwam op een lager pitje te staan waardoor er meer ruimte kwam voor haar vrije werk. In die tijd (her)ontdekte ze de klei. Ze ging zich bijscholen in de techniek van het werken met klei en de vonk sloeg over. Roos verzamelt alles wat haar boeit; vormen, beelden en sferen. Ze is gefascineerd door de buitenbeentjes, vormen en verschijnselen met een twist. Hierin ligt voor haar de schoonheid verborgen. Net als in het leven zelf. Deze indrukken groeien uit tot nieuwe beelden. Waarin soms delen herkenbaar zijn maar vaak geabstraheerd. Groei, kanteling, herhaling en textuur zijn terugkerende elementen. In de veelheid is ze altijd op zoek naar de essentie, naar een krachtige vorm, de kern. Roos Langendorff toont in deze expositie recent maar ook ouder keramisch werk.

Prijzen

  • Gratis

Locatie