Haute Couture is een hard gelag | Documentaire

Laren

In de documentaire “Haute Couture is een hard gelag” van Emilie Bouwman staat wijlen couturier Frank Govers centraal. 

Frank Govers behoorde tot ‘The Big 5’ in coutureland, samen met Frans …

In de documentaire “Haute Couture is een hard gelag” van Emilie Bouwman staat wijlen couturier Frank Govers centraal. 

Frank Govers behoorde tot ‘The Big 5’ in coutureland, samen met Frans Molenaar, Edgar Vos, Dick Holthaus en Max Heymans. Coming up couturiers, waarvan Govers de meest flamboyante was. Frank Govers was docent van Emilie Bouwman op de Vogue studio in 1963. Emilie wilde ook modeontwerpster worden. Met Frank had zij direct een enorme klik en veel respect voor zijn creativiteit. Hij ging for the Best, and so did she. Wij werden meer dan alleen maar maatjes.

De flamboyante couturier, die in 1997 aan lymfeklierkanker overleed en zijn clientèle in ontzetting achterliet, speelt de hoofdrol in “Haute Couture is een hard gelag”

Nu ruim 25 jaar na het overlijden van Frank Govers brengt Emilie Bouwman een documentaire over zijn leven en legacy. Emily is voormalig fotomodel en ontwerpster en was twintig jaar lang het blonde kaasmeisje ’Frau Antje’. Ze organiseert modeshows- en evenementen en is de steun en toeverlaat van menig ontwerper. Zo verzorgde ze ook jarenlang haute-coutureshows van Frank Govers. D

Harde wereld
De documentaire “Haute Couture is een hard gelag” gaat over de wereld van high fashion en haute couture, en de moeilijkheden en uitdagingen die gepaard gaan met het creëren en produceren van deze exclusieve en extravagante kledingstukken. De film belicht de intense druk waaronder ontwerpers en modehuizen staan om steeds weer met vernieuwende en spectaculaire collecties te komen, en de hoge kosten en risico’s die hieraan verbonden zijn. Ook wordt er gekeken naar de impact van de fast fashion-industrie en de toenemende commercialisering van de mode op de traditionele haute couture. De documentaire biedt een kijkje achter de schermen van deze fascinerende, maar ook harde en competitieve wereld.

Emilie: “Met de docu wil ik vooral alle modegeïnteresseerde jongeren bereiken, die een lange weg hebben te gaan, to follow their dreams. Ook de Goversclan en couture liefhebbers, doe ik hier een groot plezier mee. Dit Nederlands cultureel erfgoed is er ook voor diegenen die niet direct iets met mode te maken hebben, maar zich meer bewust zouden moeten worden van kwaliteit en duurzaamheid. Zoals Ronald van der Kemp aangeeft in deze documentaire: “Mode is er voor iedereen!”

Wanneer

  • Donderdag 20 juni 2024 19.30 - 21.00 uur

Prijzen

  • € 25,00

Locatie