Laren

Colori ensemble | Fluit, hobo en marimba

drie mensen met een instrument in handen

Programmatekst:
Het Colori Ensemble speelt verrassende arrangementen van klassieke meesterwerken, gecombineerd met originele composities, in variabele bezetting voor fluit, hobo en marimba.

Als voorloper van het expressionisme waren felle kleuren en primitieve eenvoud een brug te ver voor impressionist Ravel.…

Programmatekst:
Het Colori Ensemble speelt verrassende arrangementen van klassieke meesterwerken, gecombineerd met originele composities, in variabele bezetting voor fluit, hobo en marimba.

Als voorloper van het expressionisme waren felle kleuren en primitieve eenvoud een brug te ver voor impressionist Ravel. Sfeertekening, intimiteit en subtiele klankkleuren voeren de boventoon, zoals in zijn Sonatine. Poulenc’s Trois Mouvement Perpétuels is juist lichtvoetig, melodieus en humoristisch. Wonderwel past hiertussen een werk van de Nederlandse componist Peter Visser (1939), die in zijn Fantasia de structuur vasthoudt en de zeggingskracht opvoert met expressieve chromatiek en impressionistische klankleuren. De Variations on Japanese Children’s Songs van marimba legende Keiko Abe klinken minder onschuldig dan de titel suggereert. Ben-Haim laat in zijn Three Songs without Words een murmelende en weemoedig klagende oriëntaalse verteller horen. Sterk contrasterend hiermee is de afsluiting van dit kleurrijke concert: de onvolprezen Roemeense Volksdansen van Bartók.

Biografie:
Het Colori Ensemble, in triobezetting bestaande uit Rianne Jongsma (fluit, piccolo, altfluit), Wilma Jongsma (hobo, althobo) en Arjan Jongsma (marimba), was meerdere malen op Radio 4 te beluisteren en gaf o.a. concerten in de Kleine Zaal van het Concertgebouw, de Nieuwe Kerk Den Haag en op het Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog. Individueel wonnen de musici prestigieuze prijzen op het Prinses Christina Concours en het Nationaal Concours van Stichting Jong Muziektalent Nederland. Het repertoire van het ensemble bestaat uit arrangementen van klassieke meesterwerken en opdrachtcomposities.

Wanneer

  • Vrijdag 3 maart 2023 11.00 - 11.45 uur

Prijzen

  • € 8,50

Locatie