1 t/m 31 juli 2024 in Gooi & Vecht - Beleef een zomer vol buitenkansen

Profiteer exclusief in juli van (kortings)acties bij Gooische topmusea en minder bekende culturele pareltjes. Van picknicken in een kasteeltuin tot kamperen op een onbewoond eiland. Van een regenproof uitje met vriendinnen tot een prikkelende rondleiding met het hele gezin. In Gooi & Vecht ontdek je deze zomer de mooiste combinaties met buiten. Kies hieronder jouw buitenkans(en)!

Tip: maak de hele zomer kans op unieke zomerse uitjes. Hou onze website en socials @visitgooivecht in de gaten en doe mee!

Picknicken in een kasteeltuin

Slot Zuylen | Oud Zuilen

Net buiten Utrecht ligt deze verborgen parel. Laat je meevoeren door het prachtig bewaarde kasteel vol eeuwenoude kunstschatten, ga voor een picknick in de kasteeltuin of geniet van een lunch vol streekproducten op het terras. Voor kinderen zijn er het hele jaar door gratis speurtochten!

Ontvang van 1 t/m 31 juli €5,- korting p.p. op een picknickmand met de code Buitenkans-2024. Bestel de picknickmand na het online reserveren van je entreekaartje.

Boek nu je tickets

Ga deze zomer voor Pampus

Forteiland Pampus | Muiden

Pak de veerboot en herbeleef de geschiedenis van het duurzame forteiland en de Hollandse Waterlinies UNESCO Werelderfgoed. Speel interactieve games in het fort en maak een virtuele ballonvlucht. Geniet met een Pampus-biertje van het uitzicht over het IJmeer of blijf kamperen onder de sterren. Een micro-avontuur voor jong en oud!

Van 1 t/m 31 juli 2e kind gratis bij online ticket van volwassene en kind met de code Buitenkans-2024

Pak nu deze buitenkans

Kunst van wereldklasse

Singer Laren | Laren

Ontdek de museumcollectie van wereldklasse, stap in de wondere wereld van Breitner en Levi van Veluw of laat je meevoeren in het (buiten)theater. Van Swinging Sundays en zomerse diners in de beeldentuin van Piet Oudolf tot familierondleidingen en creatieve kinderateliers.

Ontvang van 1 t/m 31 juli 2023 20% korting op online geboekte museumtickets met de code Buitenkans-2024

Pak nu deze buitenkans

Muziek middenin de natuur

Wonderfeel festival 19-21 juli | 's-Graveland

Beleef klassieke muziek met de relaxte sfeer van een popfestival tijdens de 10e editie van Wonderfeel op de prachtige buitenplaats Schaep en Burgh. Geniet van muziek en de natuur, met een hapje en drankje vanuit je luie zitzak. Helemaal leuk: er is een uitgebreid kinderprogramma en kinderen t/m 18 jaar mogen gratis naar het festival!

Ontvang van 1 t/m 18 juli 2024 €10 korting op je vrijdagtickets voor het festival. Gebruik de kortingscode Buitenkans-2024 bij je online boeking.

Bestel nu je tickets

Stap in de middeleeuwen

Rijksmuseum Muiderslot | Muiden

Beklim de middeleeuwse torens van dit iconische kasteel, ga op speurtocht en ontdek hoe ze vroeger de vijand op afstand hielden. Het kasteel en de kasteeltuinen zijn regelmatig het decor voor leuke activiteiten voor jong en oud, zoals een tuinsafari, ridderweekend of pop-up diner in de tuin. 

Ontvang nu tijdelijk 15% korting op online geboekte entreetickets met de code BUITENKANS-2024

Pak nu deze buitenkans
Mensen dineren aan tafeltjes in de kasteeltuin van het Muiderslot met op de achtergrond de torens van het kasteel zichtbaar.

Buitenkansen vol historie - 3 x UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies beleven

Films die je raken

Filmhuis Bussum | Bussum

Hier ontdek je films die nét even anders zijn, prikkelen, ontroeren en je hart stelen. Laat je in juli verrassen met elke week nieuwe premièretitels, eerder onuitgebrachte filmpareltjes of zie je favoriete films van de Coen Brothers (‘The Big Lebowski’) & Yorgos Lanthimos (‘Poor Things’). Tip: sluit af in het sfeervolle café.

Ontvang in juli €2,50 korting op een filmticket met de code 'buitenkansje'. Kies online de kaartsoort ‘Zomeractie’ en vul bij promotiecode 'buitenkansje' in. De korting is geldig op alle films in juli en niet geldig in combinatie met andere kortingspassen.

Pak nu deze buitenkans

Cultuur met kids

Museum Hilversum | Hilversum

Tijdens twee exclusieve, gratis gezinsrondleidingen ontdek je fotografie samen met je kids. Op 17 juli duiken jullie in de persoonlijke verhalen achter sporten, zoals breakdance & turnen, in de tentoonstelling 'Movements'. Op 25 juli leren jullie wat je allemaal kunt doen als je een liter water hergebruikt in 'Water Portraits' of ervaar je dat niets is wat het lijkt in Koen Hausers 'Paleis van Fotografische Sculpturen'. 

17 & 25 juli, start 12.00 uur (duur ca. 1 uur). De rondleidingen zijn gratis, voor de entree van het museum geldt de normale toegangsprijs. Kinderen t/m 12 jaar zijn gratis. Vooraf aanmelden via Eventbrite o.v.v. de code Buitenkans-2024.

Pak nu deze buitenkans

Gooische kunst & geschiedenis

Huizer Museum | Huizen

Leer alles over de ontwikkeling van Huizen, van arm boerendorp tot rijk vissersdorp aan de voormalige Zuiderzee. Bewonder deze zomer (voor het eerst in 100 jaar!) een topstuk van de Huizer Molen, door de bekende Larense kunstenaar Co Breman. De Larense kunstenaars zagen het unieke karakter van dit dorp en schilderden vol overtuiging de Huizers en hun monumenten.

Ontvang in juli gratis koffie/thee + beroemd speculaas van bakkerij Kruijmer. Vraag aan de balie naar het buitenkansje op vertoon van deze actiepagina. 

Bezoek het Huizer Museum

Jouw stem telt

Regionaal Historisch Centrum Vecht & Venen | Breukelen

Laat je meevoeren door de ontwikkeling van de democratie in de tentoonstelling 'De stem van het volk'. Kraak als eerste de code van de speurtocht, ontwerp je eigen protestbord en neem een uniek kijkje in de depots. Door de interactieve elementen is de tentoonstelling erg geschikt voor het hele gezin.

Elke vrijdag in juli is er een gezinsrondleiding door de tentoonstelling. Vraag bij de balie naar het Buitenkansje-pakket en ontvang gratis koffie/thee/limo + iets lekkers na afloop. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Bezoek de tentoonstelling

Zomerse winacties

Win unieke zomeruitjes

Maak de hele zomer kans op bijzondere ervaringen en unieke buitenkansen in Gooi en Vechtstreek. Volg Visit Gooi & Vecht op socials @visitgooivecht of hou de website in de gaten. Wat dacht je van tickets voor muziekfestival Wonderfeel middenin de natuur of een pop-up diner op forteiland Pampus?

Volg ons op Instagram