Erfgoedfestival 2021

Grensverleggers in Gooi & Vecht

Erfgoedfestival

26 mei t/m 12 september 2021 - Duik in de erfgoedverhalen

Zomer 2021 staat Gooi & Vecht in het teken van Gooise grensverleggers, wereldverbeteraars en uitvinders tijdens de tweede editie van het Erfgoedfestival. Duik in de erfgoedverhalen van o.a. P.C. Hooft, Nescio, Piet Mondriaan en Frederik van Eeden met het inspirerende (coronaproof) buitenprogramma vol themawandelingen en fietsroutes.

Daarnaast zijn er tentoonstellingen, vlogs, podcasts, een rondreizende interactieve AR Experience en een speciaal kinderprogramma met bijpassend doe-magazine. Bekijk het programma en laat je verrassen door de achtergrondverhalen van de erfgoedlocaties in het Erfgoedfestival Magazine.

Over het thema van 2021

Waarom grensverleggers?

De schone lucht en ruimte hadden begin twintigste eeuw al een grote aantrekkingskracht op inwoners uit de steden met innoverende ideeën. Welke grensverleggers en innovators volgen we dit Erfgoedfestival, en waarom zoomen we in het programma juist in op hun verhalen?

Lees meer

Erfgoedroutes

Wandelen & Fietsen

Ga op pad in Gooi & Vecht met de Spacetime Layers app en ontdek bijzondere erfgoedverhalen. Onderweg wandel of fiets je langs historische en grensverleggende locaties in Gooi & Vecht. Van het atelier van Mondriaan in Blaricum tot de studiovilla's in Bussum als bakermat van de Nederlandse tv.

Bekijk alle routes

Podcastserie

Gooise Grensverleggers

Tegenwoordig staat het Gooi bij veel mensen bekend vanwege de glitter en glamour, maar vroeger was dat wel anders. Ga op ontdekkingstocht terug in de tijd en leer over de Gooise grensverleggers die op hun manier een bijzondere stempel op het Gooi hebben gedrukt.

Duik in de verhalen

Speciaal voor kids - Zomer doe-magazine

 

 

Lekker leesvoer - Erfgoedfestival Magazine 

© Inge Jansen

Bereikbaarheid

Kom je een dagje van ons erfgoed genieten?

Gooi & Vecht is centraal gelegen tussen Utrecht, Amsterdam, Almere en Amersfoort. Parkeer je auto gratis bij een van de Toeristische Overstap Punten (TOPs), bekijk de OV-opties of pak een Urbee e-bike.

Bekijk de mogelijkheden