Slot Zuylen is een van de oudste kastelen aan de Vecht, net buiten de stad Utrecht. Het kasteel heeft een rijke familiegeschiedenis met invloedrijke bewoners, waarin sterke vrouwen een prominente rol spelen, zoals schrijfster Belle van Zuylen. In Slot Zuylen maak je kennis met de wooncultuur en het dagelijks leven van de Utrechtse adel. 

Kasteelmuseum & Collectie
Het museum bestaat uit het ongeschon…

Slot Zuylen is een van de oudste kastelen aan de Vecht, net buiten de stad Utrecht. Het kasteel heeft een rijke familiegeschiedenis met invloedrijke bewoners, waarin sterke vrouwen een prominente rol spelen, zoals schrijfster Belle van Zuylen. In Slot Zuylen maak je kennis met de wooncultuur en het dagelijks leven van de Utrechtse adel. 

Kasteelmuseum & Collectie
Het museum bestaat uit het ongeschonden kasteel (vol met o.a. oorspronkelijke meubilair, foto's, boeken, kostuums en huishoudelijke voorwerpen) en de historische tuin. Daarnaast sieren kunstschatten zoals schilderijen van Gerard van Honthorst, een kamervullend gobelin, zeldzaam glaswerk en Chinees porselein het huis. Laat je rondleiden door het Slot aan de hand van een audiotour en dompel je onder in het leven op het kasteel. 

Museumtuin
Een bezoek aan Slot Zuylen is niet compleet zonder een wandeling door de kasteeltuin. Tientallen vrijwilligers houden deze prachtige tuin in stand. Maar wat is precies het verhaal achter die monumentale slangenmuur? En uit welke streken stammen de heerlijke geurende rozensoorten? Dit en meer leer je tijdens een tuinrondleiding. Vanaf 21 juni kun je iedere zondag om 14.00 uur een tuinrondleiding volgen.

Picknick in de kasteeltuin
Ook leuk, combineer een tuinrondleiding met een heerlijke picknick in de tuin met producten uit de eigen moestuin. Een goedgevulde picknickmand haal je bij het Koetshuis. Reserveer vooraf je ticket voor een rondleiding door het Slot en/of een rondleiding door de tuin.

Museumcafé Koetshuis
In het museumcafé in het gerestaureerde koetshuis kun je terecht voor fairtrade koffie en thee, biologische sappen, lunch met producten uit eigen tuin, koffie met gebak en high tea. Het Koetshuis is ook een uitvalsbasis voor wandel- en fietstochten. Voor groepen is de mooie Bovenzaal of het Museumcafé beschikbaar (ook buiten openingstijden).

Activiteiten
Slot Zuylen heeft leuke activiteiten voor jong en oud. Kijk voor actuele activiteiten in de UITagenda of op de website van Slot Zuylen

Met kinderen
Ga op speurtocht naar de kleinste bewoners van Slot Zuylen. Overal in het kasteel zijn namelijk muisjes verstopt! Kun jij ze allemaal vinden? Lever je formulier na afloop in bij het Koetshuis voor iets lekkers. Voor iets oudere kids is er ook een gave speurtocht, die je aanmoedigt tot goed kijken.

Zakelijke verhuur

Het museumkasteel is beschikbaar als locatie voor vergaderingen, bedrijfspresentaties, seminars en ontvangsten in een stijlvolle ambiance. Slot Zuylen biedt ruimte aan kleine en grote gezelschappen. Hierbij wordt flexibel ingespeeld op je wensen. Lunch, diner of een rondleiding behoren tot de mogelijkheden. Het Slot is goed bereikbaar vanuit het hele land, met voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein.

Praktische informatie

  • Slot Zuylen is elke donderdag t/m zondag geopend van 11.00 t/m 16.00 uur
  • Rondleidingen door het Slot kunnen tussen 11.30 en 15.30 uur (audiotour)
  • Tuinrondleidingen worden iedere zondag om 14.00 uur georganiseerd (met een gids)
  • Voor je bezoek reserveer je een ticket via de website. Ook voor toegang tot de tuin en/of het Koetshuis reserveer je vooraf online.

Openingstijden

  • april tot november: donderdag t/m zondag van 11.00 - 16.00 uur | november tot april: zaterdag en zondag van 11.00 - 16.00 uur

Toegankelijkheid van deze locatie

Kenmerken

Neem alvast een kijkje

Locatie