Het Gooi en de Vechtstreek - Een streek vol buitenkansen

Zin om er even tussenuit te gaan, voor een korte break of een verrassend dagje uit? In Gooi & Vecht vind je architectuur van wereldformaat, ligt er ruim 700km aan wandel- en fietspaden op je te wachten en vaar je de mooiste zonsondergangen tegemoet op de Plassen en de Vecht. Ontdek waar schilders als Mauve en Mondriaan hun inspiratie vandaan haalden en waar Amsterdamse kooplieden uit de 17e eeuw hun buitens bouwden. Dompel jezelf onder in muziek, fotografie en televisie of dwaal door authentieke vestingsteden en forten. Prik een vorkje in een horeca hotspot, drink een lokaal biertje in een stadsbrouwerij of neem een latte in een hippe koffietent. Zien we je snel in onze streek voor levensgenieters?

Ontdek Gooi & Vecht - Laat je inspireren door bijzondere locaties & activiteiten

 • Unieke forten en historie

  Met maar liefst drie vestingsteden en zeven forten van de Hollandse Waterlinies geniet je in Gooi & Vecht in een robuust, historisch decor.

  Ontdek fortenland
  Unieke forten en historie
 • Genieten op en langs het water

  Slinger over De Vecht met oevers vol erfgoed, waai uit op de Loosdrechtse Plassen of herleef oude tijden in Huizen. Genoeg inspiratie voor een waterrijk dagje uit! 

  Ontdek het water
  Genieten op en langs het water
 • Buitenleven en indrukwekkende natuur

  Bos, hei en water afgewisseld met monumentale buitenplaatsen en betoverende tuinen maakt Gooi & Vecht zo bijzonder. Volg de wandelpaden of fietsroutes en geniet van het buitenleven.

  Ontdek het groen
  Buitenleven en indrukwekkende natuur
 • Bijzondere cultuur en architectuur

  Gooi & Vecht is een broedplaats van cultuur en architectuur. Bezoek de kunstenaarsdorpen en musea, en verken architectonische hoogstandjes in Dudokstad Hilversum.  

  Ontdek cultuur
  Bijzondere cultuur en architectuur
 • Wereld van beeld en geluid

  Thuisbasis van legendarische tv-programma’s, het iconische top 2000 café en het decor van Gooise Vrouwen. Stap in de magische wereld van beeld & geluid.

  Ontdek media & TV
  Wereld van beeld en geluid