Ontdek Gooi & Vecht

De streek van levensgenieters

Ontdek Gooi & Vecht

Het Gooi en de Vechtstreek - Vol van verhalen

Op zoek naar een bijzondere invulling van je weekendje weg? Of wil je je laten verrassen door originele uitjes in eigen omgeving? Ervaar wat Gooi & Vecht te bieden heeft aan de hand van vijf inspirerende verhaallijnen.

Volg het lint van verdedigingswerken door de regio en ga buiten de gebaande paden door uitgestrekte natuurgebieden. Dompel jezelf onder in muziek, fotografie en televisie, ervaar hoogwaardige cultuur en geniet van alle unieke recreatiemogeljikheden op en langs het water. 

Ontdek Gooi & Vecht - Laat je inspireren door bijzondere locaties & activiteiten

© gooivechtinvr.nl

Unieke forten en historie

Met maar liefst drie vestingsteden, en forten van de Hollandse Waterlinies geniet je in Gooi & Vecht in een robuust, historisch decor.

Ontdek fortenland
© Martin van Lokven

Genieten op en langs het water

Slinger over De Vecht met oevers vol erfgoed, waai uit op de Loosdrechtse Plassen of herleef oude tijden in Huizen. Genoeg inspiratie voor een waterrijk dagje uit! 

Ontdek het water
© gooivechtinvr.nl

Buitenleven en indrukwekkende natuur

De grote diversiteit in natuur, afgewisseld door monumentale buitenplaatsen en romantische tuinen maakt Gooi & Vecht zo bijzonder. Volg de wandelpaden of fietsroutes en geniet van de vrijheid.

Ontdek het groen
© Hilversum Marketing

Bijzondere cultuur en architectuur

Gooi & Vecht is een broedplaats van cultuur en architectuur. Bezoek de kunstenaarsdorpen en musea, en verken architectonische hoogstandjes in Dudokstad Hilversum.  

Ontdek cultuur

Wereld van beeld en geluid

Thuisbasis van legendarische tv-programma’s, het iconische top 2000 café en het decor van Gooise Vrouwen. Stap in de magische wereld van beeld & geluid.

Ontdek media & TV