Ontdek Gooi & Vecht

De streek van levensgenieters

Ontdek Gooi & Vecht

Het Gooi en de Vechtstreek - Vol met buitenkansen

Zin om er even tussenuit te gaan, een korte break of een verrassend dagje uit? Gooi en Vecht biedt je verrassende buitenkansen. Hier vind je architectuur van wereldformaat, ligt er ruim 700 kilometer aan wandel en fietspaden op je te wachten en vaar je de mooiste zonsondergangen tegemoet op de Plassen en de Vecht.

Ontdek waar schilders als Mauve en Mondriaan hun inspiratie vandaan haalden en waar Amsterdamse kooplieden uit de 17e eeuw hun buitens bouwden. Dompel jezelf onder in muziek, fotografie en televisie of dwaal door authentieke vestingsteden en stoere forten.  Prik een vorkje in een sterrenrestaurant, drink een lokaal biertje in een stadsbrouwerij of neem een latte in een hippe koffietent.

Zien we je snel in onze streek voor levensgenieters?

Ontdek Gooi & Vecht - Laat je inspireren door bijzondere locaties & activiteiten

Naam van Forteiland Pampus op een van de oude gebouwen op het eiland met Nederlandse vlag erboven

Naam van Forteiland Pampus op een van de oude gebouwen op het eiland met Nederlandse vlag erboven

© gooivechtinvr.nl

Unieke forten en historie

Met maar liefst drie vestingsteden en zeven forten van de Hollandse Waterlinies geniet je in Gooi & Vecht in een robuust, historisch decor.

Ontdek fortenland
© Martin van Lokven

Genieten op en langs het water

Slinger over De Vecht met oevers vol erfgoed, waai uit op de Loosdrechtse Plassen of herleef oude tijden in Huizen. Genoeg inspiratie voor een waterrijk dagje uit! 

Ontdek het water
© gooivechtinvr.nl

Buitenleven en indrukwekkende natuur

Bos, hei en water afgewisseld met monumentale buitenplaatsen en betoverende tuinen maakt Gooi & Vecht zo bijzonder. Volg de wandelpaden of fietsroutes en geniet van het buitenleven.

Ontdek het groen
© Hilversum Marketing

Bijzondere cultuur en architectuur

Gooi & Vecht is een broedplaats van cultuur en architectuur. Bezoek de kunstenaarsdorpen en musea, en verken architectonische hoogstandjes in Dudokstad Hilversum.  

Ontdek cultuur

Wereld van beeld en geluid

Thuisbasis van legendarische tv-programma’s, het iconische top 2000 café en het decor van Gooise Vrouwen. Stap in de magische wereld van beeld & geluid.

Ontdek media & TV