Wandelen

Doorkruis heide en vestingsteden

Wandelen

Gooi & Vecht te voet - Geniet van de rijke omgeving

Sportief doorstappen op het historische Voetstappenpad of ontspannen dwalen over de 's-Gravelandse buitenplaatsen. Gooi & Vecht is een prachtig gebied om te wandelen, met veel bewegwijzerde routes door het bos en over de heide. Vanaf de Toeristische Overstap Punten verspreid door de regio starten vele wandelroutes, waardoor je iedere keer iets nieuws kunt ontdekken.  

© Martin van Lokven

Erfgoedwandelen

Erfgoed voor onderweg

Van Mondriaan en Nederlandse TV tot chocolademaker Van Houten en de grensverleggers van Muiden. Open de speciale erfgoed-themaroutes in Spacetime Layers en duik in de erfgoedverhalen van het Gooi en de Vechtstreek tijdens een wandeling of fietstocht. 

Bekijk alle routes
© Martin van Lokven

Natuurmonumenten

Ervaar monumentale natuur

Wandel langs statige buitenplaatsen, over oude beukenlanen en door parkachtige bossen. Bezoek een van de prachtige tuinen in 's-Graveland of laat je kids ravotten in de OERRR Speelnatuur.

Bekijk
© Rob Koeleman

Goois Natuurreservaat

Dwars door bos en heide

Zie met eigen ogen hoe mooi het Gooi is en wandel door koele bossen, uitgestrekte heidevelden, glooiende zandverstuivingen en historische akkers. Volg de genummerde paaltjes of stippel zelf een route uit.

Bekijk de routekaart