Gooi & Vecht te voet - Geniet van de rijke omgeving

Sportief doorstappen op het historische Voetstappenpad of ontspannen dwalen over de 's-Gravelandse buitenplaatsen. Gooi & Vecht is een prachtig gebied om te wandelen met veel bewegwijzerde routes door het bos en over de heide. Vanaf de Toeristische Overstappunten (TOP's) verspreid door de regio pak je gemakkelijk een van de vele wandelroutes op, waardoor je iedere keer iets nieuws ontdekt.  

Wandelnetwerk Gooi & Vecht

Bepaal je eigen route

Wil je een mooie route volgen maar ben je liever in het moment dan dat je op je telefoon de route moet checken? Volg dan de gekleurde pijlen van het Wandelnetwerk Gooi & Vecht. Bij een startpunt of TOP zie je welke routes van het netwerk er in de buurt liggen en kies je welke jij wilt lopen. Of laat je inspireren door de mooiste themaroutes via de onderstaande button. 

Bekijk alle wandelroutes
Houten routepaaltje met gekleurde routepijlen van het Wandelnetwerk erop.

Erfgoedwandelen

Erfgoed voor onderweg

Van Mondriaan en Nederlandse TV tot chocolademaker Van Houten en de grensverleggers van Muiden. Duik in de erfgoedverhalen van het Gooi en de Vechtstreek tijdens een wandeling of fietstocht. Je vindt de erfgoed-themaroutes in Spacetime Layers 

Bekijk alle routes

Natuurmonumenten

Ervaar monumentale natuur

Wandel langs statige buitenplaatsen, over oude beukenlanen en door parkachtige bossen. Bezoek de prachtige tuinen in 's-Graveland of laat je kids ravotten in de Speelnatuur van OERRR.

Bekijk de buitenplaatsen

Goois Natuurreservaat

Dwars door bos en heide

Zie met eigen ogen hoe mooi het Gooi is en wandel door koele bossen, uitgestrekte heidevelden, glooiende zandverstuivingen en historische akkers. Volg de genummerde paaltjes of stippel je eigen route uit.

Meer over de Gooische heide