Wandelen

Doorkruis heide en vestingsteden

Wandelen

Gooi & Vecht te voet - Geniet van de rijke omgeving

Sportief doorstappen op het historische Voetstappenpad of ontspannen dwalen over de 's-Gravelandse buitenplaatsen. Gooi & Vecht is een prachtig gebied om te wandelen, met veel bewegwijzerde routes door het bos en over de heide. Vanaf de Toeristische Overstap Punten verspreid door de regio starten vele wandelroutes, waardoor je iedere keer iets nieuws kunt ontdekken.  

© Hilversum Marketing

Volg de witte voetjes

Doe mee aan de Voetstappenchallenge!

Klaar om jezelf uit te dagen? Loop de 25 km van het Voetstappenpad en ontdek hoe mooi de natuur rond Hilversum is. Klik op de button voor de route, een mogelijk trainingsschema én de leukste take-away adresjes voor onderweg.

Ga van start
Op pad met de enige echter Polderwachter van Nederland

Op pad met de enige echter Polderwachter van Nederland

© Marcel Blekendaal

Wandelen met gids

Van boswachter tot polderwachter

Ga op stap met de enige echte polderwachter van Nederland, ontdek de historie van de familie Six op landgoed Jagtlust of ga op vleermuissafari met de boswachter. Bekijk het diverse aanbod van begeleide wandelingen in de UITagenda.

Aankomende wandelingen

Stadswandelingen - Ontdek verhalen te voet

© Martin van Lokven

Natuurmonumenten

Ervaar monumentale natuur

Wandel langs statige buitenplaatsen, over oude beukenlanen en door parkachtige bossen. Bezoek een van de prachtige tuinen in 's-Graveland of laat je kids ravotten in de OERRR Speelnatuur.

Bekijk
© Rob Koeleman

Goois Natuurreservaat

Dwars door bos en heide

Zie met eigen ogen hoe mooi het Gooi is en wandel door koele bossen, uitgestrekte heidevelden, glooiende zandverstuivingen en historische akkers. Volg de genummerde paaltjes of stippel zelf een route uit.

Bekijk de routekaart