Top 10

Parels in Gooi & Vecht

Top 10 highlights

Aanbevolen highlights - Dit wil je niet missen

Het Gooi en de Vechtstreek heeft ontzettend veel te bieden. Welke plekken mag je echt niet missen tijdens een dagje uit of weekendje weg in Gooi & Vecht? Wij hebben onze favorieten op deze pagina voor je op een rijtje gezet.

Benieuwd naar nog meer mooie plekjes en bezienswaardigheden?
Klik hier voor het overzicht met alle highlights in Gooi & Vecht.

© Singer Laren

Cultuur & Architectuur

​Singer Laren

Singer Laren is een uniek particulier cultureel erfgoed, dat bestaat uit een museum, theater en schitterende beeldentuin, gelegen in het hart van kunstenaarsdorp Laren. De museumcollectie bevat kunstwerken van grootheden als Anton Mauve, Kees van Dongen en Auguste Rodin.  

Wat is er te zien?
© gooivechtinvr.nl

Cultuur & architectuur

Raadhuis Hilversum

Dit rijksmonument is een van de bekendste werken van architect W.M. Dudok. Vanaf hier start de Dudokroute, waarlangs je te voet of per fiets kunt genieten van de jonge architectuur van Hilversum. Bezoek de tentoonstelling in het Dudok Architectuur Centrum of ga mee met een rondleiding door het Raadhuis.

Wat is er te doen?
© Martin van Lokven

Buitenleven & Natuur

Buitenplaatsen langs de Vecht

De Vecht is de mooiste rivier van Nederland en staat bekend om de vele monumentale buitenplaatsen en kastelen langs de oevers. Vroeger kwamen welgestelde Amsterdamse kooplieden hier al de drukte van de stad ontvluchten, en daar leent de Vechtstreek zich nog steeds perfect voor.

Bekijk de buitenplaatsen
© Rob Koeleman

Buitenleven & natuur

Goois Natuurreservaat

De heidevelden, bossen, zandverstuivingen, graslanden en historische akkers vormen samen het typische Gooise landschap en beslaan ruim 2800 ha natuur, waar je fantastisch kunt wandelen, fietsen of paardrijden. Iedere zondag kun je de schaapskooi op de Blaricummerheide bezoeken.

Ontdek het Goois Natuurreservaat
© Martin van Lokven

Op & langs het Water

Loosdrechts Plassengebied

Loosdrecht is het watersport walhalla van Nederland. Zeilen, suppen, kiten, kanoën: het kan hier allemaal. Huur een bootje, ga zwemmen bij een van de vele recreatiestrandjes en strijk neer op een van de heerlijke terrassen aan het water. Hier ervaar je het goede leven.

Meer over dit gebied
© Rob Koeleman

Op & Langs het water

Nautisch Kwartier Huizen

Huizen is met haar Nautisch Kwartier met recht de haven van ’t Gooi. Het Kwartier ademt de sfeer van een oud Zuiderzeedorpje. Hier vind je onder andere de indrukwekkende historische kalkovens en de Botterwerf met prachtige authentieke schepen.

Verken het Nautisch Kwartier
© gooivechtinvr.nl

Forten & historie

Forteiland Pampus

Een uniek forteiland, dat zowel onderdeel is van de Stelling van Amsterdam als van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Ontdek de geheimen van het fort in de interactieve Pampus Experience of ‘ga voor pampus’ op het fijne terras met uitzicht over het IJmeer

Verken het eiland
© gooivechtinvr.nl

Forten & historie

Authentieke vestingsteden

Gooi & Vecht herbergt maar liefst drie authentieke vestingsteden, als onderdeel van de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Bezoek het Nederlands Vestingmuseum in Naarden – een van de best bewaarde vestingsteden in Europa – maak een stadswandeling of rondvaart, of fiets de Fortenlandroute en ontdek Naarden, Muiden en Weesp in een dag.

Meer over de steden