Cultuur & Architectuur

​Singer Laren

Museum, theater, beeldentuin: Singer Laren is het allemaal. Een uniek, particulier cultureel erfgoed in het hart van kunstenaarsdorp Laren. Bewonder kunst van grootheden als Mauve en Rodin, laat je meevoeren in het theater, ga voor koffie in de beeldentuin van Piet Oudolf en dwaal door de nieuwe Nardinc-zalen.

Wat is er te zien?

Cultuur & architectuur

Raadhuis Hilversum

Dit rijksmonument is een van de bekendste werken van architect W.M. Dudok. Vanaf hier start de Dudokroute, waarlangs je te voet of per fiets kunt genieten van de jonge architectuur van Hilversum. Bezoek de tentoonstelling in het Dudok Architectuur Centrum of ga mee met een rondleiding door het Raadhuis.

Wat is er te doen?

Buitenleven & Natuur

Buitenplaatsen langs de Vecht

De Vecht is de mooiste rivier van Nederland en staat bekend om de vele monumentale buitenplaatsen en kastelen langs de oevers. Vroeger kwamen welgestelde Amsterdamse kooplieden hier al de drukte van de stad ontvluchten, en daar leent de Vechtstreek zich nog steeds perfect voor.

Bekijk de buitenplaatsen

Buitenleven & natuur

Goois Natuurreservaat

De heidevelden, bossen, zandverstuivingen, graslanden en historische akkers vormen samen het typische Gooise landschap en beslaan ruim 2800 ha natuur, waar je fantastisch kunt wandelen, fietsen of paardrijden. Iedere zondag kun je de schaapskooi op de Blaricummerheide bezoeken.

Ontdek het Goois Natuurreservaat

Op & langs het Water

Loosdrechts Plassengebied

Loosdrecht is het watersport walhalla van Nederland. Zeilen, suppen, kiten, kanoën: het kan hier allemaal. Huur een sloepje, ga zwemmen bij een van de vele recreatiestrandjes en relax op een heerlijk terras aan het water. Hier ervaar je het goede leven.

Kom je buitenboord?

Op & Langs het water

Nautisch Kwartier Huizen

Huizen is met haar Nautisch Kwartier met recht de haven van ’t Gooi. Wandel langs de historische kalkovens, neem een kijkje bij de Botterwerf met prachtige authentieke schepen en voel de sfeer van een oud Zuiderzeedorpje. 

Verken het Nautisch Kwartier

Forten & historie

Forteiland Pampus

Een uniek forteiland, dat zowel onderdeel is van de Stelling van Amsterdam als van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Ontdek de geheimen van het fort in de interactieve Pampus Experience of ‘ga voor pampus’ op het fijne terras met uitzicht over het IJmeer

Verken het eiland
Luchtfoto van Forteiland Pampus in het IJmeer met allemaal bootjes op het water eromheen.

Forten & historie

Authentieke vestingsteden

Je vindt in Gooi & Vecht maar liefst drie authentieke vestingsteden, als onderdeel van de Hollandse Waterlinies. Bezoek het Nederlands Vestingmuseum in Naarden en maak een stadswandeling of rondvaart vol historie. Fiets de Fortenlandroute langs zeven forten en ontdek Naarden, Muiden en Weesp in een dag.

Meer over de steden