Varen in Gooi & Vecht

Op Vecht & Plassen

Varen

Genieten op het water - Van sloepje tot sportief

Ga voor anker op de Loosdrechtse Plassen en neem een verfrissende duik. Kano door een zee van waterlelies bij Kortenhoef of stap aan boord van een authentieke botter en ga buitengaats op het Gooimeer. Vaar met een glas rosé in de hand langs imposante buitenplaatsen aan de Vecht. Of liever wat sportiever en ga je kiten of suppen? In Gooi & Vecht zijn er eindeloos veel mogelijkheden om te genieten op en aan het water.

Sloepennetwerk Gooi & Vecht

Heerlijk verpozen op het water

Je stippelt zelf de mooiste vaarroutes uit met het Sloepennetwerk Gooi & Vecht. Volg de genummerde knooppuntborden, routeborden en informatiepanelen en geniet van de rijke omgeving.

De Top 5 Sloepenroutes

Bootverhuur

Bepaal je eigen koers

Wil je een dag genieten op het water van het Loosdrechts Plassengebied, de Vecht of het Gooimeer? Huur een sloep, sup, kano of zeilboot en vaar eropuit. Picknickmandje mee aan boord of meer aan bij een van de vele riante terrassen aan het water. 

Bekijk alle bootverhuurders
© Martin van Lokven

Rondvaarten & meevaren

Sit back and relax

Vaar over de Vecht in een sfeervolle salonboot, doorklief de golven van het Gooimeer op een historisch schip, combineer fietsen en varen met een van de fietsboten, of ontdek authentieke vestingsteden vanaf het water. In Gooi & Vecht vind je voor ieder wat wils.

Bekijk alle mogelijkheden

Rivieren, meren & plassen - Waar ga jij het water op?

Bekijk ook - Maak je waterrijke dag compleet

Waterkaart Gooi & Vecht

Waar kun je zwemmen of op een eilandje overnachten? Haal het meest uit je dag op het water met deze handzame kaart.

Bestel hier je Waterkaart
Plezierschepen in de jachthaven in Muiden met het Muiderslot op de achtergrond.

Plezierschepen in de jachthaven in Muiden met het Muiderslot op de achtergrond.

© Martin van Lokven

Jachthavens

Even bijtanken, opfrissen en sfeer proeven aan vaste wal. Of blijf je zelfs overnachten? Bekijk het overzicht van jachthavens verspreid over Gooi & Vecht.

Naar alle jachthavens

Terrassen aan het water

Meer aan bij een van de vele terrassen aan de Loosdrechtse Plassen of lounge op een elegante buitenplaats aan de Vecht. Waar koers jij naartoe?

Alle terrassen op een rij