Zien & Doen

Geniet in een monumentaal decor

Zien & Doen

Zien & Doen - Wat wil je doen in Gooi & Vecht?

In het Gooi en de Vechtstreek vind je alles voor een heerlijk uitje. Van een actieve dag op de Loosdrechtse Plassen, een mooie fietstocht langs de forten of lange wandeling over de heide, tot uitgebreid dineren op een terras aan de Vecht. Hoe wil jij je bezoek invullen? Wij helpen je op weg. 

Actief op pad - Genieten in de buitenlucht

Fietsen

Fiets door Natuurmonumenten en uitgestrekte heidevelden van het Goois Natuurreservaat, langs historische molens en buitenplaatsen of volg de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Ontdek de regio

Wandelen

Sportief doorstappen op het historische Voetstappenpad of ontspannen dwalen over de 's-Gravelandse buitenplaatsen. Ontdek een van de vele bewegwijzerde routes.  

Ga op pad

Varen

Kano door de trekgaten, vaar met een glas rosé in de hand langs imposante buitenplaatsen aan de Vecht of neem een verfrissende duik in de Loosdrechte Plassen.

Geniet van het water
© Martin van Lokven

Geocaching

Ontdek de highlights en hidden gems in onze regio op een onverwachte manier, met het avontuurlijke schatzoekspel Geocaching.

Ga Geocachen
© gooivechtinvr.nl

Bezienswaardigheden

Top 10 highlights

Welke parels mag je echt niet missen tijdens je dagje uit of weekendje weg in Gooi & Vecht? Klik op de button en ontdek onze tips en must visit locaties.

Naar de Top 10
© Bastiaan van Schip

Eten & Drinken

Culinair genieten in Gooi & Vecht


Van sterrentent tot strandpaviljoen, en van hippe koffiebar tot theetuin onder de bomen. Wil je zien en gezien worden op de Brink in Laren? Of juist onderuitzakken op een verscholen terras aan de Vecht in Weesp?

Bekijk de horeca hotspots
© Martin van Lokven

Special

Ode aan het landschap

In 2021 en 2022 brengen we een ode aan het Nederlandse landschap. Ontdek de ins en outs van dit nationale themajaar en wat er allemaal georganiseerd wordt in Gooi & Vecht. Van fortensafari's tot waterliniewandeltochten vol verrassingen. 

Meer over Ode