Zien & Doen - Wat wil je doen in Gooi & Vecht?

In het Gooi en de Vechtstreek vind je alles voor een heerlijk uitje. Van een actieve dag op de Loosdrechtse Plassen, een mooie fietstocht langs de forten of lange wandeling over de heide, tot uitgebreid dineren op een terras aan de Vecht. Hoe wil jij je bezoek invullen? Wij helpen je op weg. 

Actief op pad - Genieten in de buitenlucht

 • Routes

  Met onze routetips ontdek je de mooiste plekken in 't Gooi en de Vechtstreek. Kom je fietsen, wandelen of varen?

  Routes in Gooi & Vecht
  Routes Houten routepaaltje met gekleurde routepijlen van het Wandelnetwerk erop.
 • Fietsen

  Fiets door Natuurmonumenten en uitgestrekte heidevelden van het Goois Natuurreservaat, langs historische buitenplaatsen of volg de Hollandse Waterlinies.

  Ontdek de regio
  Fietsen
 • Wandelen

  Sportief doorstappen op het historische Voetstappenpad of ontspannen dwalen over de 's-Gravelandse buitenplaatsen. Ontdek een van de vele bewegwijzerde routes.  

  Ga op pad
  Wandelen
 • Varen

  Kano door de trekgaten, vaar met een glas rosé in de hand langs imposante buitenplaatsen aan de Vecht of neem een duik in de Loosdrechte Plassen.

  Geniet van het water
  Varen
 • Geocaching

  Ontdek de highlights en hidden gems in onze regio op een onverwachte manier, met het avontuurlijke schatzoekspel Geocaching.

  Ga Geocachen
  Geocaching

Bezienswaardigheden

Bijzondere highlights in Gooi & Vecht

Welke plekken mag je niet missen tijdens je dagje uit of weekendje weg in Gooi & Vecht? Van verscholen parels in het groen tot bruisende hotspots in de mediastad. Klik op de button voor een overzicht van alle bezienswaardigheden en ontdek onze tips en must visit locaties met behulp van de filters. 

Ontdek onze highlights

Eten & Drinken

Culinair genieten in Gooi & Vecht

In een sterrentent, strandpaviljoen, hippe koffiebar of in een theetuin onder de bomen. Wil je zien en gezien worden op de Brink in Laren? Of juist onderuitzakken op een verscholen terras aan de Vecht in Weesp?

Bekijk de horeca hotspots

Eropuit met kids

Van kasteel tot onbewoond eiland

Middeleeuwse kasteeltorens beklimmen. Op ontdekkingstocht naar geheime aanwijzingen op een onbewoond eiland. Racen op de kartbaan van de bekende broers Tim en Tom Coronel. Ontdek de leukste kidsuitjes in Gooi & Vecht voor kinderen én (groot)ouders.

Naar de kidstips