Op & Langs het water

De Vecht en de Plassen

Op & Langs het water

Relaxen, varen en vergapen - Een wirwar van waterwegen

Volop water om van te genieten in Gooi & Vecht. Slinger over De Vecht met oevers vol erfgoed en vertoef heerlijk aan en op de Loosdrechtse Plassen of een van de meren. Herleef oude tijden in Huizen, laat je rondvaren of pak een fietsboot. Vergeet vooral niet aan te meren bij een topterras. Genoeg inspiratie voor een waterrijke dag!

© Martin van Lokven

Loosdrechtse Plassen

Opladen op het water

Sup of kano tussen de waterlelies, zeil langs honderden eilandjes of geniet met een koude rosé van het gouden uurtje op een sloep. De plassen zijn een walhalla voor waterliefhebbers.

Ontdek het plassengebied

Vredig Naardermeer

Vogelgekwetter in beschermd natuurgebied

Spiegelglad water, wuivend riet en kleine slootjes; het Naardermeer is een groene oase in Gooi & Vecht. Fiets over stille polderweggetjes of laat je rondvaren op een fluisterboot door de boswachter.

Meer over Naardermeer

Varen op De Vecht - Vergaap je aan 17e-eeuwse buitenverblijven

© Martin van Lokven

Buitenplaatsen langs De Vecht

Dobber langs statige buitenhuizen, romantische theekoepels en een rijke natuur. Neem wat lekkers mee aan boord of meer af bij een van de terrassen.

Kanoroutes

Kom op plekjes waar niemand kan komen en beleef de meest stijlvolle rivier van Nederland.

Bootverhuur in Gooi & Vecht

Een tocht met kano, supboard, sloep of luxe motorboot? Je huurt het hier.

© Martin van Lokven

Rondvaartboot de Vuurlinie

Cruisen in een echte eyecatcher

Vaar langs stoere forten, historische molens en vogelrijke weilanden in een authentiek blauw huisje. Boek je een tocht met De Vuurlinie in Weesp, dan ben je zélf een bezienswaardigheid!

Plan een rondvaart
© Martin van Lokven

Vier fietsboten

Varen mét de fiets

Heerlijk fietsen langs het water? Pak eens een fietsboot! Dit zijn niet zomaar pontjes die je overvaren, je maakt onvergetelijke tochten langs prachtige plekjes. Strek je benen en geniet.

Ontdek de fietsboten