Relaxen, varen en vergapen - Een wirwar van waterwegen

Volop water om van te genieten in Gooi & Vecht. Slinger over de iconische Vecht met oevers vol erfgoed, neem een duik in de Loosdrechtse Plassen of relax op een strandje. Herleef oude tijden in Huizen, laat je rondvaren of huur een sloep. Vergeet vooral niet aan te meren bij een van de stijlvolle topterrassen. Genoeg inspiratie voor een waterrijke dag!

Loosdrechtse Plassen

Opladen op het water

Sup of kano tussen de waterlelies, zeil langs honderden eilandjes of geniet van het gouden uurtje met een koude rosé op een sloep. De plassen zijn een walhalla voor waterliefhebbers.

Ontdek het plassengebied

Vredig Naardermeer

Vogelgekwetter in beschermd natuurgebied

Spiegelglad water, wuivend riet en kleine slootjes; het Naardermeer is een groene oase in Gooi & Vecht. Fiets over stille polderweggetjes of laat je rondvaren op een fluisterboot door de boswachter.

Meer over Naardermeer

Varen op De Vecht - Vergaap je aan 17e-eeuwse buitenverblijven

fietsboten

Varen mét de fiets

Heerlijk fietsen langs het water? Pak eens een fietsboot! Dit zijn niet zomaar pontjes die je overvaren, je maakt onvergetelijke tochten langs prachtige plekjes. Strek je benen en geniet.

Ontdek de fietsboten

Rondvaartboot de Vuurlinie

Cruisen in een echte eyecatcher

Vaar langs stoere forten, historische molens en vogelrijke weilanden in een authentiek blauw huisje. Boek je een tocht met De Vuurlinie in Weesp, dan ben je zélf een bezienswaardigheid!

Plan een rondvaart