Kunst en architectuur - Rijke culturele atmosfeer

Gooi & Vecht is een broedplaats van cultuur en architectuur. Treed in de voetsporen van Mauve en Mondriaan tijdens een bezoek aan de kunstenaarsdorpen Laren en Blaricum of kies uit het ruime aanbod van musea met oude meesterwerken en moderne kunst. Ontdek architectonische hoogstandjes in Dudokstad Hilversum, op landgoed Zonnestraal en buitenplaats Doornburgh. Laat je zintuigen prikkelen en ervaar de culturele atmosfeer van vroeger en nu.  

Landgoed Zonnestraal

Monument van licht en lucht

Ontdek Duikerblauw, ga voor een sharing lunch of flatbread op het terras en voel de helende kracht van bos en heide. Het historische sanatorium van architect Jan Duiker is een rijksmonument en icoon van het Nieuwe Bouwen.

Ervaar het landgoed

Dudokstad Hilversum

Wereldfaam in Hilversums formaat

Hilversum is een openluchtmuseum voor de architectuurliefhebber. Ontdek de unieke werken van gemeentearchitect Dudok tijdens een wandeling, zie de strakke lijnen en patronen en bezoek het architectuurcentrum. Dudok en Hilversum zijn onlosmakelijk verbonden. Het wereldberoemde raadhuis uit 1931 met uitzicht vanuit de toren is spectaculair.

Over het Raadhuis

Culturele podcasts - Knoop die maar in je oren

Buitengewone buitenplaats Doornburgh

Ontmoetingsplek van kunst en wetenschap

Raak gefascineerd door de priorij in Bossche School stijl, bewonder het 18e-eeuwse hoofdhuis en geniet van een pure, circulaire kloosterlunch in de refter of binnentuin. Je komt tot nieuwe inzichten op dit kunstige landgoed.  

Doe Doornburgh