Gemaakt in het Gooi

Cultuur & Architectuur

Cultuur & Architectuur

Kunst en architectuur - Rijke culturele atmosfeer

Gooi & Vecht is een broedplaats van cultuur en architectuur. Treed in de voetsporen van 19e-eeuwse kunstenaars tijdens een bezoek aan de kunstenaarsdorpen of kies uit het ruime aanbod van musea met oude meesterwerken en moderne kunst. Architectonische hoogstandjes vind je in Dudokstad Hilversum, op landgoed Zonnestraal en buitenplaats Doornburgh. Parkeer de waan van alledag en ervaar de culturele atmosfeer.  

© Hilversum Marketing

Landgoed Zonnestraal

Monument van licht en lucht

Ontdek Duikerblauw, ondervind de helende kracht van bos en heide en picknick in de romantische wijngaard. Het historische sanatorium van architect Jan Duiker is een rijksmonument en icoon van het Nieuwe Bouwen.

Ervaar het landgoed
© gooivechtinvr.nl

Dudokstad Hilversum

Wereldfaam in Hilversums formaat

Bezichtig het Dudok-oeuvre tijdens een wandeling, ontdek de strakke lijnen en patronen en bezoek het architectuurcentrum. Hilversum en Dudok zijn onlosmakelijk verbonden. Het wereldberoemde raadhuis uit 1931 met uitzicht vanuit de toren is spectaculair.

Over het Raadhuis
© Lize Kraan

Buitengewone buitenplaats Doornburgh

Ontmoetingsplek van kunst en wetenschap

Raak gefascineerd door de priorij in Bossche School stijl, bewonder het 18e-eeuwse hoofdhuis en geniet van een puur table d’hôte-menu bij DeZusters. Je komt tot nieuwe inzichten op dit kunstige landgoed.  

Doe Doornburgh