Gemaakt in het Gooi

Cultuur & Architectuur

Cultuur & Architectuur

Kunst en architectuur - Rijke culturele atmosfeer

Gooi & Vecht is een broedplaats van cultuur en architectuur. Treed in de voetsporen van Mauve en Mondriaan tijdens een bezoek aan de kunstenaarsdorpen Laren en Blaricum of kies uit het ruime aanbod van musea met oude meesterwerken en moderne kunst. Ontdek architectonische hoogstandjes in Dudokstad Hilversum, op landgoed Zonnestraal en buitenplaats Doornburgh. Laat je zintuigen prikkelen en ervaar de culturele atmosfeer van vroeger en nu.  

© Hilversum Marketing

Landgoed Zonnestraal

Monument van licht en lucht

Ontdek Duikerblauw, ga voor een sharing lunch of flatbread op het terras en voel de helende kracht van bos en heide. Het historische sanatorium van architect Jan Duiker is een rijksmonument en icoon van het Nieuwe Bouwen.

Ervaar het landgoed
© gooivechtinvr.nl

Dudokstad Hilversum

Wereldfaam in Hilversums formaat

Hilversum is een openluchtmuseum voor de architectuurliefhebber. Ontdek de unieke werken van gemeentearchitect Dudok tijdens een wandeling, zie de strakke lijnen en patronen en bezoek het architectuurcentrum. Dudok en Hilversum zijn onlosmakelijk verbonden. Het wereldberoemde raadhuis uit 1931 met uitzicht vanuit de toren is spectaculair.

Over het Raadhuis

Culturele podcasts - Knoop die maar in je oren

Donkere kazemat met blauw en oranje licht in het Nederlands Vestingmuseum

Donkere kazemat met blauw en oranje licht in het Nederlands Vestingmuseum

© Nederlands Vestingmuseum

Gooise Museumschatten podcast

Museumprofessionals uit Gooi & Vecht vertellen over topstukken en bijzondere pareltjes in hun museumcollecties.

Naar de podcasts

Erfgoedroutes | Wandelen & Fietsen

Ga op pad en maak onderweg kennis met de plekken waar belangrijke grensverleggers, wereldverbeteraars en uitvinders woonden en werkten in Gooi & Vecht.

Bekijk de erfgoedroutes

Gooise Grensverleggers podcast

Van chocolademaker Van Houten en de Nederlandse televisie tot Mondriaans Gooise jaren. Duik in de erfgoedverhalen van Gooi & Vecht.

Naar de podcast
© Lize Kraan

Buitengewone buitenplaats Doornburgh

Ontmoetingsplek van kunst en wetenschap

Raak gefascineerd door de priorij in Bossche School stijl, bewonder het 18e-eeuwse hoofdhuis en geniet van een puur table d’hôte-menu bij DeZusters. Je komt tot nieuwe inzichten op dit kunstige landgoed.  

Doe Doornburgh