Gemaakt in het Gooi

Cultuur & Architectuur

Cultuur & Architectuur

Kunst en architectuur - Rijke culturele atmosfeer

Gooi & Vecht is een broedplaats van cultuur en architectuur. Treed in de voetsporen van 19e-eeuwse kunstenaars tijdens een bezoek aan de kunstenaarsdorpen of kies uit het ruime aanbod van musea met oude meesterwerken en moderne kunst. Architectonische hoogstandjes vind je in Dudokstad Hilversum, op landgoed Zonnestraal en buitenplaats Doornburgh. Parkeer de waan van alledag en ervaar de culturele atmosfeer.  

© Hilversum Marketing

Landgoed Zonnestraal

Monument van licht en lucht

Ontdek Duikerblauw, ondervind de helende kracht van bos en heide en picknick in de romantische wijngaard. Het historische sanatorium van architect Jan Duiker is een rijksmonument en icoon van het Nieuwe Bouwen.

Ervaar het landgoed
© gooivechtinvr.nl

Dudokstad Hilversum

Wereldfaam in Hilversums formaat

Bezichtig het Dudok-oeuvre tijdens een wandeling, ontdek de strakke lijnen en patronen en bezoek het architectuurcentrum. Hilversum en Dudok zijn onlosmakelijk verbonden. Het wereldberoemde raadhuis uit 1931 met uitzicht vanuit de toren is spectaculair.

Over het Raadhuis

Culturele verhalen - Beluister & leer

© Nederlands Vestingmuseum

Gooise Museumschatten podcast

Museumprofessionals uit Gooi & Vecht vertellen over topstukken en bijzondere pareltjes in hun museumcollecties. Deze serie is ontwikkeld in het kader van het Collectieportal Gooi & Vecht.

Naar de podcasts

Erfgoedroutes | Wandelen & Fietsen

Ga op pad met een van de thematische wandel- en fietsroutes en maak onderweg kennis met de plekken waar belangrijke grensverleggers, wereldverbeteraars en uitvinders woonden en werkten in Gooi & Vecht.

Bekijk de erfgoedroutes

Gooise Grensverleggers podcast

Duik in de erfgoedverhalen van Gooi & Vecht aan de hand van Gooise grensverleggers, wereldverbeteraars en uitvinders. Van chocolademaker Van Houten en de Nederlandse televisie tot Mondriaans Gooise jaren.

Naar de podcast
© Lize Kraan

Buitengewone buitenplaats Doornburgh

Ontmoetingsplek van kunst en wetenschap

Raak gefascineerd door de priorij in Bossche School stijl, bewonder het 18e-eeuwse hoofdhuis en geniet van een puur table d’hôte-menu bij DeZusters. Je komt tot nieuwe inzichten op dit kunstige landgoed.  

Doe Doornburgh