Te voet, per fiets of op het water - Routes in 't Gooi en de Vechtstreek

Dit is het startpunt voor de mooiste wandel-, fiets- en vaarroutes in Gooi & Vecht. Fiets door de bossen van Natuurmonumenten, wandel over uitgestrekte heidevelden in het Goois Natuurreservaat, vaar langs 17e-eeuwse buitenplaatsen in de Vechtstreek of volg het UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies. Ontdek schilderachtige Gooische dorpen, authentieke vestingsteden, iconische architectuur en romantische tuinen. Ervaar het zelf en laat je verrassen. 

Hoe ga jij op pad? - Ontdek Gooi & Vecht op eigen wijze

Door rijke landschappen

Fietsen in Gooi & Vecht

Stap op de fiets en ontdek knooppunt na knooppunt het schitterende Gooische landschap. Navigeren lukt je eenvoudig aan de hand van het Fietsnetwerk Gooi & Vecht. Weten waar je een fiets kunt huren of waar onderweg de fijnste horeca hotspots zijn om even af te stappen? Wij helpen je op weg.

Ga fietsen

Stap voor stap

Wandelen in Gooi & Vecht

Sportief doorstappen op het historische Voetstappenpad of ontspannen dwalen over de 's-Gravelandse buitenplaatsen. Gooi & Vecht is een prachtig gebied om te wandelen met veel bewegwijzerde routes door het bos en over de heide. Van Wandelnetwerk Gooi & Vecht tot handige startpunten: zo ontdek je Gooi & Vecht te voet. 

Ga wandelen

Het water op

Varen in Gooi & Vecht

Ga voor anker op de Loosdrechtse Plassen, peddel door velden van waterlelies of vaar met een glas rosé in de hand langs imposante buitenplaatsen aan de Vecht. In Gooi & Vecht zijn er eindeloos veel mogelijkheden om te genieten op en aan het water. Van bootverhuur tot rondvaarten langs de mooiste highlights: zo haal je er alles uit.

Ga varen