Naar het museum

Moderne kunst & Gooise geschiedenis

Naar het museum

Kunst & Cultuur - Ontdek al het moois

Van internationale iconen als Rijksmuseum Kasteel Muiderslot & museum Singer Laren tot meer onbekende parels als het Vechtstreekmuseum en het Nederlands Vestingmuseum. Laat je verrassen door het diverse en hoogstaande museumaanbod in Gooi & Vecht. Wij hebben de locaties die je niet mag missen op een rijtje gezet.

© gooivechtinvr.nl

Singer Laren

Bezoek de Gooise meesters

Singer Laren is een uniek particulier cultureel erfgoed, dat bestaat uit een museum, theater en schitterende beeldentuin, gelegen in kunstenaarsdorp Laren. De museumcollectie bevat kunstwerken van grootheden als Anton Mauve, Kees van Dongen en Auguste Rodin.  

Ontdek Singer Laren
© Lize Kraan

Doornburgh

Buitenplaats voor kunst & wetenschap

Waar voorheen de nonnen woonden, geniet je nu van innovatieve tentoonstellingen en een kop koffie in de prachtige binnentuin. Laat je in de watten leggen bij restaurant DeZusters of wandel door het park van de buitenplaats.

Bezoek Doornburgh

Culturele kastelen - Ontrafel de geheimen

© Maarten van Haaff

Kasteel Museum Sypesteyn

© Martin van Lokven

Rijksmuseum Muiderslot

© Trudelies de Graaf

Slot Zuylen

© Martin van Lokven

Vechtstreekmuseum

Over leven aan de Vecht

Het kleinschalige museum op buitenplaats Goudestein vertelt de geschiedenis van de Vechtstreek en haar inwoners. Regelmatig worden er wandelingen met gids georganiseerd over buitenplaatsen in de omgeving. Check hiervoor de UITagenda.

Ontdek de Vechtstreek
Weegschaalmuseum Naarden

Weegschaalmuseum Naarden

Weegschaalmuseum

Charmant kleinschalig

Een verborgen parel middenin vestingstad Naarden, gevestigd in het voormalig waaggebouw. Leer alles over het ontstaan van meten en wegen, bestel bij mooi weer vooral een drankje in de intieme stadstuin van het museum en slenter door de smalle vestingstraatjes.

Lees meer