Eropuit met kinderen - De leukste kidsuitjes in Gooi & Vecht

Middeleeuwse kasteeltorens beklimmen. Op ontdekkingstocht naar geheime aanwijzingen op een onbewoond forteiland. Racen op de kartbaan van de bekende broers Tim en Tom Coronel. Ravotten in een waanzinnige natuurspeeltuin. Het kan allemaal in Gooi & Vecht! Of je nu op pad gaat met een nieuwsgierige kleuter of een tiener die niet snel onder de indruk is, er is hier genoeg te doen voor kinderen én (groot)ouders. Inspiratie nodig voor een dagje uit met het gezin? Lees dan snel verder!

op pad met kinderen

Voorjaarsvakantie in Gooi & Vecht

Op zoek naar uittips met kids in de voorjaarsvakantie? We got you! Op avontuur met de boswachter, een speurtocht in een echt kasteel, ontbijten met pannenkoeken of lekker creatief aan de slag. Wij hebben de leukste activiteiten en evenementen voor het hele gezin op een rijtje gezet.

Bekijk alle tips

Forteiland Pampus

Op een onbewoond eiland

Het eiland Pampus is UNESCO Werelderfgoed en heeft alles voor een bijzonder dagje uit voor jong en oud. Niet voor niets is Pampus weer onderscheiden als Kidsproof Museum! Dwaal vrij rond over het onbewoonde Forteiland of wandel mee met een enthousiaste gids. Ga op pad met een geheime sleutel, vlieg mee in een virtuele ballonvaart en herbeleef de geschiedenis met de nieuwste multimediasnufjes en interactieve games.

Ga voor Pampus

Rijksmuseum Muiderslot

Op bezoek bij de ridders

Het perfect bewaarde Muiderslot is omringd door water en fantastische kasteeltuinen. Voor kinderen is er van alles te beleven! Beklim de middeleeuwse torens van het kasteel met de gratis audiotour voor kids, doe de speurtocht (6 t/m 11 jaar) en ontdek hoe ze vroeger de vijand op afstand hielden. In de weekenden en schoolvakanties zijn er vaak extra activiteiten: van tuinsafari tot ridderbootcamp. Kijk hiervoor in de UITagenda. 

Naar het kasteel
Historische binnenplaats van Kasteel Muiderslot met klinkers en waterput

Speelpark Oud Valkeveen

Spelen in de Gooise natuur

Al bijna een eeuw is Oud Valkeveen Naarden een speelparadijs voor kinderen van alle leeftijden. Het park heeft een grote speelweide en zelfs een eigen strand. De vliegende bijtjes, klimvulkaan en de mini-achtbaan zijn populaire attracties. Voor peuters en kleuters is er het speciale 'Miniland'. Tip: ook bij minder mooi weer heb je hier genoeg opties!

Plan je bezoek
Overzichtsfoto Speelpark Oud Valkeveen in Naarden met meerdere attracties en veel groen

Singer Laren

Voor mini-Mondriaans

Ga op ontdekkingstocht door de zalen en de museumtuin van Singer Laren samen met karakter ‘Pim’ en bekijk de kunst, planten en bloemen met andere ogen (4+ en 7+). Het zoekblad is gratis bij een museumbezoek en afgestemd op de tentoonstelling van dat moment. Wekelijks is er het Open Kinderatelier, waar je zelf creatief aan de slag gaat. Kijk in de UITagenda voor aankomende activiteiten.

Alles over Singer

Nederlands Vestingmuseum

Hoor de kanonnen bulderen

Dwaal door de duistere kazematten, hoor de rimpeling van de vestinggracht door de luistergaten en wandel over de groene vestingwallen. Volg een rondleiding, maak een boottochtje door vestinggrachten van vestingstad Naarden en hoor kanonnen bulderen op de Schuttersdag. Hier krijg je de ultieme vesting-ervaring.

De vesting in
Kindje rent over de vestingwal tussen de rode kanonnen van het Nederlands Vestingmuseum door.