Eropuit met kinderen - De leukste kidsuitjes in Gooi & Vecht

Op zoek naar inspiratie voor een dagje uit met het gezin? Wij hebben dé tips in Gooi en Vechtstreek voor je op een rijtje gezet.

Middeleeuwse kasteeltorens beklimmen. Naar geheime aanwijzingen speuren op een onbewoond forteiland. Ravotten in een waanzinnige natuurspeeltuin. Of je nu op pad gaat met een nieuwsgierige kleuter of een tiener die niet snel onder de indruk is, er is in Gooi & Vecht genoeg te doen! 

Scroll door naar beneden voor tips & handige linkjes.

Op pad met kinderen

Meivakantie in Gooi & Vecht

Op zoek naar uittips met kids in de meivakantie? We got you! Op avontuur met de boswachter, een speurtocht in een echt kasteel of lekker creatief aan de slag tijdens een speciale workshop. Wij hebben de leukste activiteiten en evenementen voor het hele gezin verzameld. 

Bekijk alle tips
Twee kindjes doen de muizenspeurtocht in Slot Zuylen en kijken in een kast.

Forteiland Pampus

Op een onbewoond eiland

Forteiland Pampus is UNESCO Werelderfgoed en heeft alles voor een bijzonder dagje uit voor jong en oud. Niet voor niets is Pampus weer onderscheiden als Kidsproof Museum! Dwaal vrij rond over het onbewoonde eiland of wandel mee met een enthousiaste gids. Ga op pad met een geheime sleutel, vlieg mee in een virtuele luchtballon en herbeleef de geschiedenis met interactieve games.

Ga voor Pampus

Rijksmuseum Muiderslot

Op bezoek bij de ridders

Het perfect bewaarde Muiderslot is omringd door water en fantastische kasteeltuinen. Er is van alles te beleven! Beklim de middeleeuwse torens van het kasteel met de gratis audiotour voor kids, doe de speurtocht (6 t/m 11 jaar) en ontdek hoe ze vroeger de vijand op afstand hielden. In de weekenden en schoolvakanties zijn er vaak extra activiteiten: van tuinsafari tot ridderbootcamp. Kijk hiervoor in de UITagenda. 

Naar het kasteel
Historische binnenplaats van Kasteel Muiderslot met klinkers en waterput

Speelpark Oud Valkeveen

Spelen in de Gooise natuur

Al bijna een eeuw is Oud Valkeveen Naarden een speelparadijs voor kinderen van alle leeftijden. Het park heeft een grote speelweide en zelfs een eigen strand. De vliegende bijtjes, klimvulkaan en de mini-achtbaan zijn populaire attracties. Voor peuters en kleuters is er het speciale 'Miniland'. Tip: ook bij minder mooi weer heb je hier genoeg opties!

Plan je bezoek
Overzichtsfoto Speelpark Oud Valkeveen in Naarden met meerdere attracties en veel groen

Singer Laren

Voor mini-Mondriaans

Ga op ontdekkingstocht door de zalen en de museumtuin van Singer Laren samen met karakter ‘Pim’ en bekijk de kunst, planten en bloemen met andere ogen (4+ en 7+). Het zoekblad is gratis bij een museumbezoek en afgestemd op de tentoonstelling van dat moment. Wekelijks is er het Open Kinderatelier, waar je zelf creatief aan de slag gaat. Kijk in de UITagenda voor aankomende activiteiten.

Alles over Singer

Nederlands Vestingmuseum

Hoor de kanonnen bulderen

Dwaal door de duistere kazematten, hoor de rimpeling van de vestinggracht door de luistergaten en wandel over de groene vestingwallen. Volg een rondleiding, maak een boottochtje door vestinggrachten van vestingstad Naarden en hoor kanonnen bulderen op de Schuttersdag. Hier krijg je de ultieme vesting-ervaring.

De vesting in
Kindje rent over de vestingwal tussen de rode kanonnen van het Nederlands Vestingmuseum door.