Vesting Brouwerij Comenius

Naarden

Contact

Vesting Brouwerij Comenius
Vestingwerken 1_B1
1411 WC Naarden
Plan je route
Brouwerij Comenius in Naarden

Wist je dat vestingstad Naarden zijn eigen lokaal gebrouwen bier heeft? Comenius Bier wordt gebrouwen in de historische vestingstad Naarden en is gevestigd in één van de oudste delen van de vestingwerken: Bastion Nieuw Molen uit 1679.

Onder de koele gewelven wordt gebrouwen met gebruik zoveel mogelijk lokale en biologische grondstoffen, zoals natuurlijke hop uit het Naardermeer en zoveel mogelijk binnenlandse brouwgerst. Het bier rijpt in de kanonskelders onder ideale natuurlijke constante temperaturen.

Wil je zo'n sprankelend vestingbiertje zelf proeven? Het proeflokaal en terras zijn geopend bij speciale gelegenheden. Hou hiervoor de agenda in de gaten.

De bieren van Vesting Brouwerij Comenius zijn te verkrijgen bij ‘Ruijsdael‘ in de Marktstraat Naarden Vesting, Traiteur Forgeron in Bussum en in de betere lokale horeca in Naarden en Amsterdam.

Openingstijden

  • De brouwerij is niet dagelijks geopend voor publiek. Wel wordt er op vrijwel elke vrijdag gebrouwen. Je bent dan uiteraard welkom om een kijkje te komen nemen. Op speciale dagen zoals de ‘Vestingzondagen, Open Monumentendag en Fotofestival Naarden, is ook het pop-up proeflokaal geopend om te kunnen genieten van een heerlijk biertje.

Neem alvast een kijkje

Locatie