TOP Station Breukelen

Breukelen

Contact

P+R Station Breukelen
Stationsweg 105
3621 LK Breukelen
Plan je route

TOP Station Breukelen is het ideale startpunt voor je bezoek aan de Vechtstreek. Bij dit Toeristische Overstap Punt beginnen verschillende mooie fiets- en wandelroutes door een gebied vol rijke historie en bijzondere natuur. 

Wat kun je doen vanaf deze TOP?
De Vechtstreek dankt haar naam aan de rustiek slinge…

TOP Station Breukelen is het ideale startpunt voor je bezoek aan de Vechtstreek. Bij dit Toeristische Overstap Punt beginnen verschillende mooie fiets- en wandelroutes door een gebied vol rijke historie en bijzondere natuur. 

Wat kun je doen vanaf deze TOP?
De Vechtstreek dankt haar naam aan de rustiek slingerende rivier de Vecht met aan beide oevers 17e en 18e eeuwse buitenplaatsen. In het hart van de streek ligt het historische dorp Breukelen, met in de omgeving een overvloed aan cultuur, historie, landschappelijk schoon en recreatiemogelijkheden. Vanaf hier verken je gemakkelijk de bezienswaardigheden in de omgeving.

Bij deze TOP vind je meerdere horecagelegenheden, waaronder het restaurant van Hotel Van der Valk Breukelen. Daarnaast zijn in de dorpskern van Breukelen tal van gezellige horecagelegenheden en terrasjes te vinden. Het centrum ligt op circa 20 minuten lopen en is tevens bereikbaar met de bus (lijn 120 of 124).

Sinds de aansluiting van TOP Breukelen op het Wandelknooppunten Netwerk van het Groene hart, is de TOP locatie ook een uitstekend startpunt voor een mooie wandeling. 

Parkeermogelijkheden
TOP Breukelen is gelegen bij P&R Kortrijkse Molen en heeft 450 gratis parkeerplaatsen. Indien de parkeerplaatsen op deze P&R bezet zijn, parkeer dan op een van de andere P&R locaties aan de andere zijde van het spoor. Je rijdt hiervoor terug naar de rotonde en volgt daar de borden richting Breukelen en P&R. De eerst volgende P&R vind je na circa 500 meter aan je rechterhand.

Met OV 
TOP Breukelen is gelegen direct naast NS station Breukelen. Je neemt daarvoor een stoptrein uit de richting Amsterdam, Schiphol, Utrecht of Rotterdam en stapt uit op NS-station Breukelen. De TOP ligt op 1 minuut loopafstand van het station.

Fietsverhuur 
Op het NS station staan OV-fietskluizen. Om een OV-fiets te kunnen huren, heb je een OV-fietsabonnement nodig. Hotel Van der Valk Breukelen verhuurt ook fietsen. Dit is uitsluitend mogelijk wanneer je de fietsen vooraf reserveert bij het hotel. 

E-oplaadpunt(en) 
Er zijn oplaadpunten voor elektrische fietsen aanwezig bij TOP Breukelen. Je vindt deze naast de fietsenstalling. Ook kun je gebruik maken van de elektriciteit-contactpunten van Hotel Breukelen om je elektrische fiets op te laden. Vraag de receptie van het hotel voor meer informatie.

Wat is een TOP?
Verspreid door Gooi & Vecht vind je diverse TOPs, Toeristische Overstappunten. Hier kun je (meestal) gratis parkeren, zit (meestal) horeca voor een hapje of drankje, en vanaf dit punt kun je gemakkelijk fiets- en wandelroutes oppakken. Bekijk het overzicht met alle TOP's hier

Locatie