Van 19 t/m 21 juli viert festival Wonderfeel haar tiende verjaardag op de vertrouwde groene buitenplaats Schaep en Burgh in ’s-Graveland. Op dit betoverende festival kun je drie dagen lang genieten van (klassieke) muziek door topmusici, van dichters, dansers, goed eten en veel meer. 
 
Tien jaar Wonderfeel
Wonderfeel laat haar tiende verjaardag niet on…

Van 19 t/m 21 juli viert festival Wonderfeel haar tiende verjaardag op de vertrouwde groene buitenplaats Schaep en Burgh in ’s-Graveland. Op dit betoverende festival kun je drie dagen lang genieten van (klassieke) muziek door topmusici, van dichters, dansers, goed eten en veel meer. 
 
Tien jaar Wonderfeel
Wonderfeel laat haar tiende verjaardag niet ongehoord voorbij gaan. Voor de jubileumeditie zijn tien jonge componisten uitgenodigd om tien nieuwe composities te maken. Deze frisse klanken worden gespeeld door gerenommeerde ensembles zoals Ragazze Kwartet, Kaña Trio, Ikarai, HiiiT en het eigen Wonderfeel Orchestra. Ook presenteert Floris Kortie voor deze bijzondere gelegenheid het sfeervolle programma Avond van de Tieners rond talentvolle tieners. 

Muziek in alle toonsoorten
Tijdens Wonderfeel kun je een weekend lang dwalen over bosrijke paden langs de waterkant van Schaep en Burgh en je laten verrassen door klassieke klanken zoals je ze nog nooit hebt gehoord. Soms gemixt met een vleugje pop, jazz of muziektheater. Geniet van optredens van internationale musici zoals Gesualdo Six, Ustad Noor Bakhsh, Rakhi Singh, Catrin Finch en diva’s Josy Santos en Laia Falcón en veel fijns van eigen bodem zoals Fuse, Nederlandse Bachvereniging, Nora Fischer, Maite Hontelé, Jawa Manla en ORBI.

Denker, dans en Drijvende Diva
Ieder jaar nodigt Wonderfeel een festivaldenker uit. Vorig jaar was dat historica en schrijver Eva Rovers, deze editie is het cartoonist en illustrator Jip van den Toorn, bekend van haar vlijmscherpe bespiegelingen in stripvorm. Haar werk staat in de Volkskrant, Het Parool, Vrij Nederland en de VPRO Gids. Tijdens Wonderfeel 2024 vult ze dagelijks een slot met haar kritische blik op de wereld. Wonderfeel biedt daarnaast nog zoveel meer, van dans en yogasessies tot kinderactiviteiten en de Meezingbende. En niet te vergeten een goed gevulde biologische wijnbar en smaakvolle foodtrucks. Vergeet ook de Drijvende Diva niet in haar baljurk van paraplu’s en haar adembenemende aria’s naar ontwerp van Victorine Pasman.

Prachtige natuur
Wonderfeel, georganiseerd in samenwerking met Natuurmonumenten, vindt plaats in de prachtige natuur van de buitenplaatsen Schaep en Burgh en Boekesteyn. De bezoekers dragen met de aanschaf van een ticket bij aan de instandhouding van de natuur van deze ’s-Gravelandse buitenplaatsen.
 
Het festival wil kinderen op jonge leeftijd in contact brengen met (klassieke) muziek. Daarom is Wonderfeel voor jongeren t/m 18 jaar gratis toegankelijk. Deze gratis tickets zijn ook in de ticketshop te bestellen. 

Wanneer

  • Vrijdag 19 juli 2024 12.30 - 23.00 uur
  • Zaterdag 20 juli 2024 12.00 - 23.00 uur
  • Zondag 21 juli 2024 11.00 - 22.00 uur

Neem alvast een kijkje

Locatie