Scrollen tussen topstukken

Wat vind je in het Collectieportal?

Er staan meer dan 2.000 bijzondere objecten in het Collectieportal Gooi & Vecht. Uiteenlopend van schilderijen, foto’s en serviezen tot verdedigingswerken en wapens. Het portal wordt doorlopend aangevuld met nieuwe stukken en foto's vanuit Collectie Nederland. Bekijk de collecties van Kasteel-Museum Sypesteyn, het Nederlands Vestingmuseum, Forteiland Pampus, Comenius Museum, Huizer Museum, Rijksmuseum Muiderslot, Museum Weesp, Museum Hilversum, Collectie Hilversum en Singer Laren.

Neus door de collecties

En dan nu aan de slag

Hoe werkt het?

Speuren in het Collectieportal kan op verschillende manieren. In het zoekvak zoek je vrij op verschillende onderwerpen. Verfijn eventueel je zoekopdracht met behulp van de filters (maker, soort, jaar, plaats) boven het zoekvak. Klik op de naam van een museum om direct naar die collectie te gaan. De filters hebben een én-én functie. Stel je er meerderen tegelijk in, dan kun je zo ver inzoomen als je zelf wilt.

Naar Collectieportal Gooi & Vecht
Conservator laat in het depot van Singer Laren kunstwerken op een wand zien, door deze uit het rek te trekken.

vrijwilligers gezocht

Word jij een museumheld?

Heb je er weleens van gedroomd om op een kasteel te werken, in een museumdepot te kijken en tussen kunstwerken en historische objecten te staan? Of wil je je groene vingers laten gelden in een museumtuin of mensen enthousiast maken over jouw favoriete museum? Jouw bijdrage als vrijwilliger maakt het verschil. Meld je aan als museumheld bij het Muiderslot, Forteiland Pampus, Singer Laren of een van de andere locaties.

Bekijk alle vacatures
Museumvrijwilliger poetst de harnassen in het Muiderslot.