In dit Geogame Park leer je hoe geocaching werkt. Aan de hand van coördinaten ga je op jacht naar schatten op dit landgoed. In deze handleiding lees je hoe je de Geocaching® app kunt downloaden en op zoek kunt gaan naar je eerste caches. Veel plezier!

Download de app & maak een account

 1. Ga naar de ‘App Store’ (iPhone) of ‘Google play’ (Android) zoek op ‘geocaching’ en download de gratis app 'Geocaching®' op je smartphone.
 2. Open de app.
 3. Meld je aan. Maak een gebruikersnaam en wachtwoord.
 4. Je krijgt nu een bevestigingsmail op je telefoon.
 5. Bevestig je aanmelding met de link in de bevestigingsmail.
 6. Je kunt upgraden naar de Premium (betaalde) versie van de app of verder met de gratis versie door op het kruisje linksboven te klikken.
 7. Ga terug naar de app en vul (indien nodig) je gebruikersnaam en wachtwoord in.
 8. Je kunt nu van start!

Op weg naar je eerste cache(s)

 1. Open de app. Je ziet een plattegrond van de omgeving. Klik op de dichtstbijzijnde cache van het Geogame Park Gooi & Vecht: 'Geogame Park - startcache: De vogel is gevlogen'
 2. Klik op het venster onderaan de pagina met het pijltje naar rechts
 3. Loop richting de cache. In de app zie je onderin het scherm het aantal nog te lopen meters. Ook zie je een oranje kompasnaald. Wanneer deze in het midden van het beeld zit, loop je de goede richting uit. Blijf tijdens je zoektocht zoveel mogelijk op wegen en paden. Het kan zijn dat je voor de laatste meters een paar meter van het pad moet.
 4. Wanneer je in de buurt bent van de cache, krijg je vanzelf meer informatie op je app. Kijk ook bij ‘Hint’ voor een extra tip.
 5. Zoek de cache. Dat kan op de grond, boven je hoofd, tegen een muur, onder een bank etc.
 6. Cache gevonden? Open de cache en vul je naam en datum in op het papiertje (logboekje) in de container. Dit is belangrijk want de cache-eigenaar kan dit logboekje controleren met de accounts in de app die hebben aangegeven de cache te hebben gevonden. 
 7. Klik in de app op ‘Gevonden’ en schrijf een log! (Was het makkelijk? Was je alleen of met iemand anders? etc.) Je kunt ook een foto toevoegen bij je log.
 8. Ga in de app terug naar het hoofdscherm door twee keer op het pijltje linksboven te klikken
 9. Klik op de volgende cache in de lijst: ‘Geogame Park – Woudreus’
 10. Klik op 'Omschrijving' en lees de tekst. 
 11. Klik op ‘Navigeer naar de cache’. Volg de instructie vanaf punt 3. Als je deze ook hebt gevonden kun je weer een log schrijven (zie punt 7).
 12. Ga nu naar de derde cache van het Geogame Park: ‘Geogame Park – Evenwicht’
 13. Klik op 'Omschrijving' en lees de tekst. 
 14. Klik op ‘Navigeer naar de cache’. Volg de instructie vanaf 3. Als je deze ook hebt gevonden kun je weer een log schrijven (zie punt 7).