Dudok wandelroute

Hilversum

1 uur 40 minuten (8.4 km)

Hilversum staat bekend om zijn bijzondere architectuur. Vooral door het levenswerk van de beroemde architect en stedenbouwkundige Willem Dudok. Nergens ter wereld heeft hij meer gebouwd dan in deze stad. Zijn invloed zie je op veel plekken terug en bepaalt nog altijd de uitstraling van Hilversum.

Deze stadswandeling neemt je mee langs de mooiste en meest iconische bouwwerken van Dudok rond het centrum van Hilversum. Liever de route fietsen?

Deze audiotour is een product van Visit Gooi & Vecht en Stichting Oneindig Noord-Holland. Met dank voor de inhoudelijke bijdrage vanuit Museum Hilversum.

Dit ga je zien

Startpunt: 1211 BW Hilversum
Navigeer naar startpunt
1

Raadhuis Hilversum

Architectuurliefhebbers weten vanuit elke hoek van de wereld het bijzondere raadhuis van Dudok te vinden. De mooiste zalen en kamers kunnen tijdens een rondleiding bezocht worden, zoals de burgemeesterkamer en de trouwzaal.

Raadhuis Hilversum Raadhuis Dudok
2

DAC Dudok Architectuur Centrum

In het wereldberoemde Raadhuis is het Dudok Architectuur Centrum (DAC) gevestigd, waar leven en werk van Dudok centraal staan. De beeldbepalende expositie in het DAC is een eerbetoon aan Dudok, die op 1 juli 1915 in dienst trad bij de gemeente Hilversum.

DAC Dudok Architectuur Centrum
Eindpunt: 1211 BW Hilversum
Navigeer naar eindpunt

Beschrijving

Startpunt: 1211 BW Hilversum
Navigeer naar startpunt

Met een papieren versie van de route op op pad? Van deze wandelroute is een uitgebreide routebeschrijving te koop in onze webshop en bij VVV Gooi & Vecht in Hilversum.

Eindpunt: 1211 BW Hilversum
Navigeer naar eindpunt

Kenmerken