Museum, theater, beeldentuin: Singer Laren is het allemaal. Een culturele hotspot in het hart van het Gooische kunstenaarsdorp Laren.

Museum
In Singer Laren vind je kunst van wereldformaat. Naast inspirerende wiss…

Museum, theater, beeldentuin: Singer Laren is het allemaal. Een culturele hotspot in het hart van het Gooische kunstenaarsdorp Laren.

Museum
In Singer Laren vind je kunst van wereldformaat. Naast inspirerende wisseltentoonstellingen - van Levi van Veluw tot Breitner - is ook de vaste collectie echt de moeite waard. De collectie omvat werken uit de periode 1880-1950 van kunstenaars als Anton Mauve, Piet Mondriaan, Jan Sluijters, Kees van Dongen, Leo Gestel en Bart van der Leck. En wist je dat Singer de grootste verzameling beelden van Auguste Rodin in Nederland heeft, met als hoogtepunt de wereldberoemde 'Denker'?

Beeldentuin
De internationaal bekende landschapsarchitect Piet Oudolf ontwierp de prachtige (gratis toegankelijke) beeldentuin. Een heerlijke plek voor een wandeling of een kop koffie in de serre of op het terras.  Verspreid door de tuin vind je beelden van hedendaagse Nederlandse kunstenaars die de relatie onderzoeken tussen cultuur en natuur.  

Theater 
Het theater brengt een gevarieerd programma van onder meer toneel, cabaret, musicals, klassieke muziek, kindervoorstellingen en lezingen. Klik hier voor meer informatie.

Historie
Het Amerikaanse echtpaar Anna en William Singer bouwde hier in Laren begin vorige eeuw de Villa De Wilde Zwanen. Hier ontvingen ze hun vrienden, onder wie vele kunstenaars. Samen brachten ze een indrukwekkende kunstcollectie bijeen. In 1956 werden er een museum en een theater aan de villa gebouwd.

Collectieportal Gooi & Vecht
Duik online in de collectie van Singer Laren en andere musea in Gooi & Vecht via het Collectieportal Gooi & Vecht. Struin door topstukken en minder bekende pareltjes en laat je inspireren voor je volgende museumbezoek. Luister naar de Gooise Museumschatten-podcast en ontdek de verhalen achter de objecten, verteld door museumprofessionals.

Openingstijden

 • Elke maandag gesloten
 • Elke dinsdag 10.00 - 17.30 uur
 • Elke woensdag 10.00 - 17.30 uur
 • Elke donderdag 10.00 - 17.30 uur
 • Elke vrijdag 10.00 - 17.30 uur
 • Elke zaterdag 10.00 - 17.30 uur
 • Elke zondag 10.00 - 17.30 uur
 • De horeca en de beeldentuin zijn open tot 18.00 uur.

  Het museum is op alle feestdagen geopend, behalve op nieuwjaarsdag, Koningsdag en eerste kerstdag. Sommige feestdagen vallen op een maandag. In dat geval kan het zijn dat het museum toch open is.

Toegankelijkheid van deze locatie

Prijzen

 • Groepen vanaf: € 15,00
 • Toelichting prijs: Alle prijzen zijn inclusief toeslagen

Neem alvast een kijkje

Locatie