Watersport en Natuurmonumenten - Van lusthoven tot trekgaten

Of je nou komt varen, kanoën, zeilen, waterskieën of kiten: het water geeft je een vrij gevoel. Verken onontdekte plekken als de Spiegelplas en Kortenhoefse Plassen, sup tussen waterlelievelden op de Vuntus en wandel via polderweggetjes langs de Ankeveense Plassen en de buitenplaatsen van Natuurmonumenten in ’s-Graveland. Watersporters en natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het uitgestrekte Loosdrechts Plassengebied.

Kasteel-Museum Sypesteyn

Het jongste kasteel van Nederland

Ontdek het rosarium en de boomgaard in de historische oud-Hollandse tuin, ervaar het rijke regentenleven van de 18e eeuw en bewonder de rijke verzameling Oosters- en Hollands porselein.

Meer over Sypesteyn

Buitenplaatsen ‘s-Graveland

De achtertuinen van de adel

Natuurmonumenten onderhoudt 10 statige ’s-Gravelandse buitenplaatsen. Wandel over slingerpaden door het rijke verleden, fiets langs landgoederen met fascinerende namen als Gooilust of Boekesteyn en picknick onderweg op een idyllisch plekje. 

Bekijk de routes

Loosdrechts Plassengebied - Ontdek verborgen waterparels

Haven Lake Village

Een waterrijk verblijf

Beleef ultieme rust en luxe in een van de stijlvolle, zelfvoorzienende watervilla's. Neem een bad met uitzicht op het water, huur een sloep of sup, wandel naar het Zuwestrand en dineer in stijl bij restaurant Docks. De meest comfortabele uitvalsbasis om te genieten van het Loosdrechts Plassengebied. 

Ervaar Haven Lake Village
Luxe watervilla slaapkamer bij Haven Lake Village met buiten op het terras een ligbad.