Wijdemeren

Loosdrechtse Plassen en 's-Gravelandse Buitenplaatsen

Wijdemeren

Watersport en Natuurmonumenten - Van lusthoven tot trekgaten

Of je nou komt varen, kanoën, zeilen, waterskieën of kiten: het water geeft je een vrij gevoel. Verken onontdekte plekken als de Spiegelplas en Kortenhoefse Plassen, sup tussen waterlelievelden op de Vuntus en wandel via polderweggetjes langs de Ankeveense Plassen en de buitenplaatsen van Natuurmonumenten in ’s-Graveland. Watersporters en natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het uitgestrekte Loosdrechts Plassengebied.

© Maarten van Haaff

Kasteel-Museum Sypesteyn

Het jongste kasteel van Nederland

Ontdek het rosarium en de boomgaard in de historische oud-Hollandse tuin, ervaar het rijke regentenleven van de 18e eeuw en bewonder de rijke verzameling Oosters- en Hollands porselein.

Meer over Sypesteyn
© gooivechtinvr.nl
© Rene Koster

Buitenplaatsen ‘s-Graveland

De achtertuinen van de adel

Natuurmonumenten onderhoudt 10 statige ’s-Gravelandse buitenplaatsen. Wandel over slingerpaden door het rijke verleden, fiets langs landgoederen met fascinerende namen als Gooilust of Boekesteyn en picknick onderweg op een idyllisch plekje. 

Bekijk de routes

Loosdrechts Plassengebied - Ontdek verborgen waterparels

© Martin van Lokven

Hijs de zeilen op de Wijde Blik

Maak een kanotocht op de Kortenhoefse Plassen

© Martin van Lokven

Vaar mee op De Fietsboot

© Najade Resort

Hotel Najade Resort

Een waterrijk verblijf

Leg je boot aan voor de deur, wandel naar het Vuntusstrand en dineer in stijl in restaurant A-fusion. Vanuit je luxe hotelkamer of vakantiewoning geniet je volop van de Loosdrechtse Plassen.

Ervaar Najade Resort