Van auteur naar acteur: Spoorloos

Bussum

'Dit voorjaar organiseren we een nieuwe reeks ‘Van auteur naar acteur’, in samenwerking …

'Dit voorjaar organiseren we een nieuwe reeks ‘Van auteur naar acteur’, in samenwerking met met Bibliotheek Gooi+. In deze serie vertonen we bijzondere boekverfilmingen, die worden ingeleid door filmwetenschapper, schrijver en programmamaker Gerlinda Heywegen. Ze neemt ons mee naar de wereld van de schrijver van het boek en legt de link tussen het verhaal op papier en de manier waarop het verhaal op het scherm tot leven komt. De inleiding is voor iedereen goed te volgen, ook als je het boek niet gelezen hebt. Bibliotheek Gooi+ zorgt ervoor dat de boeken van de reeks te leen zijn (in beperkte oplage).

Kaarten voor ‘Van auteur naar acteur’ kosten € 17,00. Vrienden van Filmhuis Bussum en leden van Bibliotheek Gooi+ betalen € 14,50 en Cinevillers € 5,50.

Op vakantie in Frankrijk verliest Rex zijn vriendin Saskia even uit het oog. Bij een benzinestation gaat zij wat inkopen doen, waarna hij haar niet meer terug kan vinden. Jarenlang blijft haar vriend wanhopig op zoek naar haar. Wat volgt is een onvervalst machtsspel tussen Rex en de persoon achter Saskia's verdwijning.

‘Spoorloos’ – internationaal bekend als ‘The Vanishing’ – is gebaseerd op de roman ‘Het Gouden Ei’ van Tim Krabbé. ‘Spoorloos’ staat bekend om zijn beklemmende sfeer en fantastische soundtrack. De film was de grote doorbraak van regisseur George Sluizer. De roem van deze film reikte tot in Amerika, waar hij door critici als ‘Hitchcock-waardig’ werd beschouwd.

Wanneer

  • Woensdag 19 juni 2024 om 13.15 uur

Prijzen

  • € 17,00

Locatie