Hilversum 600 in Beeld & Geluid

Hilversum

Zwart wit foto van voormalig koningin Wilhelmina bij haar bezoek aan het 500 jarig Hilversum

Speciaal voor de viering van 600 jaar Hilversum dook senior beeldresearcher Hans van den Berg van Beeld & Geluid de archieven in op zoek naar bijzondere beelden over de Mediastad. Meer dan twintig van deze vondsten vertoont Filmtheater Hilversum tijdens het feestjaar 2024 als voorfilms in de reguliere programmering.  Amateurfilmbeelden en Polygoonjournaals wisselen elkaar af in deze filmreeks. 

Deze films en nog veel meer beelden uit de geschiedenis van Hilversum, zijn gratis te bekijken in de Lounge van het Mediamuseum van Beeld & Geluid. 

Over Beeld & Geluid:
Beeld & Geluid is een van de  grootste audiovisuele archieven in de wereld, een bijzonder Mediamuseum én trotse bewoner van Hilversum: mediastad van Nederland. Hier ligt de geschiedenis van Nederland in unieke bewegende beelden vervat. Beelden van vervlogen tijden. Voor de eeuwigheid bewaard voor de generaties na ons. Om van te leren, te genieten, je over te verbazen en mee te creëren. 

Wanneer

  • Elke dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 2 maart 2024 t/m 4 september 2024 10.00 - 17.00 uur

Locatie