Sorry, deze activiteit is niet meer beschikbaar

Crossroads | Fun4All

Hilversum

Kom luisteren naar het jaarlijkse concert van  zangkoor Fun4All uit Loosdrecht. Met "Crossroads" trakteert het koor je op een combinatie van muziekstijlen en een reis door de tijd.

Met dit concert bewandelen zij twee wegen: voor de pauze één …

Kom luisteren naar het jaarlijkse concert van  zangkoor Fun4All uit Loosdrecht. Met "Crossroads" trakteert het koor je op een combinatie van muziekstijlen en een reis door de tijd.

Met dit concert bewandelen zij twee wegen: voor de pauze één met een klassieke touch, en na de pauze één met een swingin’ feel. Daarmee komt de veelzijdigheid van het koor perfect tot uitdrukking. Trouwe luisteraars kunnen rekenen op veel nieuwe stukken die niet eerder zijn uitgevoerd. Het koor wordt begeleid door twee orkesten: de Vegas Strings en de Vegas Band. Het geheel staat onder leiding van Pieter van den Dolder.

Het programma
Voor de pauze zingt Fun4All onder andere het Largo uit Dvoráks 9e symfonie ‘Aus der neuen Welt’. Dit melancholische stuk werd tijdens de oorlog in het Japanse vrouwenkamp op Sumatra gezongen om troost en kracht uit te putten. Dan via Vivaldi, Brahms, Elgar en het Elysium van de oude Romeinen naar hedendaagse componisten als Eric Whitacre, Ola Gjeilo en Andreas Bocelli. De begeleiding van deze muziek is in handen van de Vegas Strings.

Na de pauze gaat het koor, vergezeld door de Vegas Band, eens wat swingender en syncopischer te werk. Er zijn musicalsongs te beluisteren van Cole Porter, Duke Ellington, Mac Huff en Harry Warren. De laatste bekend van ‘42nd Street’. En niet te vergeten van de Amerikaanse zanger uit de 60-70-er jaren en slechts 37 jaar oud geworden Bobby Darin. 

Begeleiding
Pieter van den Dolder uit Loosdrecht is een druk bezette arrangeur en dirigent. Zo begeleidt hij tijdens dit concert naast het koor tevens de Vegas Strings en de Vegas Band. Terwijl hij al diverse orkesten onder zijn hoede had, vatte hij ruim 10 jaar geleden samen met Lia Snoeren het plan op om een koor te starten: Fun4All. De afgelopen jaren hebben het koor en zijn orkesten regelmatig samengewerkt. Daarbij waren solisten als Marco Bakker, Jeroen Bik, Laura Fygi en mondharmonicaspeler Martijn Luttmer graag te gast.

Prijzen

  • € 19,50

Locatie