Sorry, deze activiteit is niet meer beschikbaar

Bert Sterk & Margot van Leeuwen | Expositie

Huizen

Van 29 januari t/m 24 februari 2024 zijn in galerie De Kleine Toonzaal aan de Voorbaan 25 in Huizen de glazen sculpturen van Bert Sterk en de wandkleden van Margot van Leeuwen te zien. 
 
Bert Sterk heeft een groot deel van zijn leven met glas gewerkt, zo h…

Van 29 januari t/m 24 februari 2024 zijn in galerie De Kleine Toonzaal aan de Voorbaan 25 in Huizen de glazen sculpturen van Bert Sterk en de wandkleden van Margot van Leeuwen te zien. 
 
Bert Sterk heeft een groot deel van zijn leven met glas gewerkt, zo heeft hij diverse functies vervuld op de Glasfabriek in Leerdam. Met de kennis van de materie glas is hij zich verder gaan ontwikkelen en is het glas op zijn eigen wijze toe gaan passen in de beeldende kunst. Bert heeft de opleiding glaskunst afgerond aan de Kunstacademie in Antwerpen en daar. Hij zich is gaan specialiseren in het glas gieten in mallen (casting of vormsmelten) en gieten van vloeibaar glas in zandvormen (sandcasting). Met beide technieken ontstaan massieve objecten die uniek zijn. De glasobjecten worden soms gecombineerd met andere materialen, die de tand des tijd hebben doorstaan, zoals strandvondsten. De onderwerpen zijn soms ingegeven door een thema, een emotie, een beleving of de actualiteit. De invulling zelf komt door de beleving van het moment.

Wol is het uitgangspunt van de natuurlijke kunstwerken die Margot van Leeuwen maakt in haar ambachtelijke viltatelier, een oude bollenschuur in Rijnsburg. “Ik kwam ruim twintig jaar geleden in contact met het ambacht van wol vilten en ik was op slag verliefd op deze oude techniek. Je werkt met alleen maar natuurlijke materialen en zit direct met je handen in de wol. Door de jaren heen leren je handen als het ware de wolsoorten kennen en weet je waar je de wol van die specifieke rassen voor kunt gebruiken," aldus Margot. Het hele proces van het bedenken, wol uitzoeken, verwerken, vilten, kleuren is echt ‘slow art’. Zij zorgt ervoor dat het hele proces ecologisch verantwoord is. De oorsprong, de natuur wordt door Margot weer teruggebracht naar de mens. Zij ziet haar werk als een verbinding: vezels en mensen.

Iedereen is van harte welkom op de feestelijke presentatie van de expositie zaterdag 3 februari 2024 om 15.00 uur. De kunstenaars zullen aanwezig zijn op deze presentatie en vertellen over hun werk. Natuurlijk kan je ook op een andere dag van de kunst genieten of kunst kopen. De kleine toonzaal is gevestigd aan de Voorbaan 25 in Huizen en is geopend op maandag t/m zaterdag van 13.00 uur tot 17.00 uur (dinsdag gesloten). Meer informatie is te vinden op www.dekleinetoonzaal.nl.

Prijzen

  • Gratis

Neem alvast een kijkje

Locatie