TOP Slot Zuylen

Oud-Zuilen

Contact

Tournooiveld 1
3611 AS Oud-Zuilen
Plan je route

Het ideale startpunt voor je bezoek aan de Vechtstreek. Bij dit Toeristische Overstappunt (TOP) beginnen verschillende mooie fiets- en wandelroutes.

Zien & Doen vanaf deze TOP
De Vechtstreek dankt haar naam aan de rustiek slingerende rivier de Vecht met aan beide oevers 17e en 18e eeuwse buitenplaatsen. De omgeving biedt een overvloed aan cultuur, historie, landschappelijk schoon en recreatie. Bezoek bijzondere bezienswaardigheden, zoals fort Maarsseveen en fort Nieuwersluis (onderdeel van UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies), de historische dorpskernen langs de Vecht en de molens in de beschermde natuurgebieden. Meer ontdekken van de Vechtstreek? K…

Het ideale startpunt voor je bezoek aan de Vechtstreek. Bij dit Toeristische Overstappunt (TOP) beginnen verschillende mooie fiets- en wandelroutes.

Zien & Doen vanaf deze TOP
De Vechtstreek dankt haar naam aan de rustiek slingerende rivier de Vecht met aan beide oevers 17e en 18e eeuwse buitenplaatsen. De omgeving biedt een overvloed aan cultuur, historie, landschappelijk schoon en recreatie. Bezoek bijzondere bezienswaardigheden, zoals fort Maarsseveen en fort Nieuwersluis (onderdeel van UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies), de historische dorpskernen langs de Vecht en de molens in de beschermde natuurgebieden. Meer ontdekken van de Vechtstreek? Klik dan hier.

Horeca bij deze TOP
Bij Slot Zuylen vind je het Bezoekerscentrum Land van Zuylen, voor informatie over de regio. Bij het Museumcafé - ook in het Koetshuis - kun je terecht voor fairtrade koffie en thee, biologische sappen, lunch met producten uit eigen tuin, koffie met gebak en high tea.

Parkeermogelijkheden
Je kunt parkeren op het parkeerterrein langs de oprijlaan van Slot Zuylen. Er zijn circa 60 parkeerplaatsen. Daarnaast bevinden zich extra parkeerplaatsen aan de Zuylenselaan. 

Met OV
Neem bus 36 vanaf Utrecht Centraal, richting Maarssen of v.v. Uitstappen bij de halte Oud-Zuilen. Vanaf de bushalte ca. 5 minuten lopen: volg het verkeersbord Oud-Zuilen (Zuilenselaan). Vanaf de ophaalbrug: volg het bordje Slot Zuylen.

Of neem bus 120 vanaf Utrecht Centraal naar Amsterdam Station Bijlmer of v.v. Uitstappen bij de halte Zuilenselaan. Vanaf de bushalte ca. 15 minuten lopen: Ga de Zuilenselaan(fietspad) in. Steek de Burgemeester Norbruislaan over en vervolg je route over de Zuilenselaan. Vanaf de ophaalbrug: volg het bordje Slot Zuylen. 

E-fiets oplaadpunt(en)
Er zijn 2 e-fiets oplaadpunten aanwezig in de directe omgeving:
- bij het Bezoekerscentrum Land van Zuylen naast Slot Zuylen
- bij Bistro Belle

Wat is een TOP?
Verspreid door Gooi & Vecht vind je diverse TOPs, Toeristische Overstappunten. Hier kun je (meestal) gratis parkeren, zit (meestal) horeca voor een hapje of drankje, en vanaf dit punt kun je gemakkelijk fiets- en wandelroutes oppakken. Bekijk het overzicht met alle TOP's hier

Locatie