Stichtse Vecht

Streek van heerlijk verpozen

Stichtse Vecht

Aan de Vecht - Geniet van het buitenleven

Rivier de Vecht en haar oevers vol eeuwenoude buitenplaatsen zijn wereldberoemd. Vaar met een sloepje door pittoreske dorpen, fiets door het idyllische landschap en stop bij de oorspronkelijke ‘Brooklyn Bridge’ voor een foto. Langs het water vind je overal fijne terrassen en restaurants om iets te drinken.  Ontvlucht de drukte en kom heerlijk verpozen in Stichtse Vecht.  Bekijk hier de druktemonitor.

© Lize Kraan
© Elsbeth Pilz

Buitenplaats Doornburgh

Koffie drinken in bloemenweelde

Waar voorheen de nonnen woonden beleef je nu een bijzonder dagje uit. Geniet van innovatieve tentoonstellingen, laat je in de watten leggen bij restaurant DeZusters en wandel door het historische park.

Bezoek Doornburgh
© Trudelies de Graaf
© Trudelies de Graaf

Slot Zuylen

Stap in het rijke verleden

Slot Zuylen is een van de oudste kastelen aan De Vecht. Ontdek waarom vrouwen een prominente rol spelen in de familiegeschiedenis, bewonder de romantische kasteeltuinen en blader door de historische fotocollectie.

Naar Slot Zuylen

Varen op de Vecht - De mooiste rivier van Nederland

© Martin van Lokven

Volg vaarroutes door de Vechtstreek

Huur een boot of sloep

© Martin van Lokven

Neem een van de Fietsboten

© Martin van Lokven

Vechtstreekmuseum

Over leven aan de Vecht

Het kleinschalige museum op buitenplaats Goudestein vertelt de geschiedenis van de Vechtstreek en haar inwoners. Regelmatig worden er wandelingen met gids georganiseerd over buitenplaatsen in de omgeving. Check hiervoor de UITagenda.

Ontdek de Vechtstreek
© Logement aan de Vecht

Logement aan de Vecht

Overnachten op een buitenplaats

Je verblijft op een prachtig landgoed uit 1721 in Breukelen. Dompel je onder in luxe, ontbijt in een antieke kamer en droom heerlijk weg in de tuin aan de Vecht.

Ontdek het hotel