Aan de Vecht - Geniet van het buitenleven

Rivier de Vecht en haar oevers vol eeuwenoude buitenplaatsen zijn wereldberoemd. Vaar met een sloepje door pittoreske dorpen, fiets door het idyllische landschap en stop bij de oorspronkelijke ‘Brooklyn Bridge’ voor een foto. Langs het water vind je overal fijne terrassen en restaurants om iets te drinken. Ontvlucht de drukte en kom heerlijk verpozen in Stichtse Vecht.  

Buitenplaats Doornburgh

Koffie drinken in bloemenweelde

Waar voorheen de nonnen woonden beleef je nu een bijzonder dagje uit. Bewonder buitengewone architectuur tijdens een rondleiding door het voormalig klooster en de stijlkamers van het 18e eeuwse hoofdhuis. Geniet van een kloosterlunch of koffie in de binnentuin, en wandel door het historische park aan de Vecht.

Bezoek Doornburgh

Slot Zuylen

Stap in het rijke verleden

Slot Zuylen is een van de oudste kastelen aan De Vecht. Ontdek waarom vrouwen een prominente rol spelen in de familiegeschiedenis, bewonder de romantische kasteeltuinen en blader door de historische fotocollectie.

Naar Slot Zuylen

Varen op de Vecht - De mooiste rivier van Nederland

Rijk buitenleven langs de Vecht

Bewonder eeuwenoude buitenplaatsen

De Vecht en haar oevers vol monumentale buitenplaatsen zijn wereldberoemd. Wist je dat de gemeente Stichtse Vecht de meeste buitenplaatsen van heel Nederland telt? Al vanaf de 17e eeuw kwamen rijke Amsterdamse kooplieden en regenten naar de Vechtstreek om zomers te genieten in hun buitens. Vaar, fiets of wandel langs tientallen buitenplaatsen, kastelen en theekoepels en door historische landschapsparken. 

Bekijk de mooiste buitenplaatsen

Vechtstreekmuseum

Over leven aan de Vecht

Het kleinschalige museum op buitenplaats Goudestein vertelt de geschiedenis van de Vechtstreek en haar inwoners. Regelmatig worden er wandelingen met gids georganiseerd over buitenplaatsen in de omgeving. Check hiervoor de UITagenda.

Ontdek de Vechtstreek

Logement aan de Vecht

Overnachten op een buitenplaats

Je verblijft op een prachtig landgoed uit 1721 in Breukelen. Dompel je onder in luxe, ontbijt in een antieke kamer en droom heerlijk weg in de tuin aan de Vecht.

Ontdek het hotel

Boutique Hotel Flora Batava

Historie in een hedendaags jasje

Overnacht op een buitenplaats met 400 jaar historie, voorzien van alle luxe en modern comfort. De bijzondere ligging nodigt uit om ontdekt te worden. Wine en dine bij het theehuis aan de Vecht en geniet van de voorbijvarende bootjes.

Geniet aan de Vecht