Voormalig vissersdorp - De glorie van de Zuiderzee

Bekijk de historische botters, ontdek het Nautisch Kwartier en wandel door het centrum met middeleeuwse boerderijen. Je herleeft de Zuiderzee-tijd in dit voormalige vissersdorp. Maak een fietstocht door de natuur, dineer aan de Oude Haven of relax langs de Zomerkade. De ligging tussen de heide van het Goois Natuurreservaat en het Gooimeer maakt Huizen tot een veelzijdige bestemming.

Wandelen in Huizen

Mirakel van het Huizer melkmeisje

Wandel door historische straatjes en langs pittoreske boerderijen, proef de sfeer van Huizen in de klederdrachttijd en scan de QR-codes onderweg voor een ultieme beleving. 

Bekijk de wandelroute

Aan de voormalige Zuiderzee

Zomerkade boulevard & strand

De zon zien zakken met je voeten in het zand of een verfrissende duik nemen? Het kan aan de Zomerkade. Het Huizer strand strekt zich uit langs de kust van het Gooimeer. Het water hier is ondiep, dus perfect met kleine kinderen. Flaneren doe je langs de boulevard, waar je ook goed terecht kunt voor koffie, lunch, diner of een cocktail.

Geniet aan het water

Activiteiten en uitjes - Stap terug in het verleden

Fletcher Hotel Nautisch Kwartier

Overnachten met rijk uitzicht

Dineer culinair bij J Restaurant, geniet van bijzondere wijnen in RIVA Wijnlounge en slaap met uitzicht over het water. Vergeet niet om het centrum en de groene omgeving te verkennen.

Boek Fletcher Huizen