Weesp is ideaal voor een dagje uit. Een pittoreske stad gelegen aan de Vecht en met dorpse gezelligheid. Inge van Gooische Hotspots ging voor ons op pad om de must visit adresjes van Weesp op te tekenen. Deze cityguide staat vol met de allerleukste hotspots van Weesp. Van boetiekjes tot koffiebarretjes en van de beste terrassen tot kindvriendelijke plekken. 

Vestingstad Weesp

Deze karakteristieke vestingstad stad aan de Vecht is enorm populair vanwege de centrale ligging. Weesp hoort sinds 2022 officieel bij Amsterdam, maar is ook onderdeel van Gooi en Vechtstreek. Het is een stad met een rijke historie met forten en vestingwallen, volop water en grachten. Waar het bruist en waar je door het water en de grachten gelijk een 'vakantie’ gevoel krijgt.

Niet voor niks dat zoveel Amsterdammers neerstrijken met hun gezin in het veelzijdige en centraal gelegen Weesp. Het dorpse karakter en de ligging dichtbij Amsterdam maakt deze stad enorm populair. De nieuwbouwwijk Weespersluis is ook echt een plaatje geworden. Wil je ook een dagje naar Weesp en geen idee waar je naartoe moet? Wij nemen je graag mee in deze uitgebreide cityguide met alleen maar de leukste plekjes! Lees snel mee! 

  

Koffie & Taart

Wil je een lekker bakkie koffie met een taartje om de dag te beginnen? Er is volop keus. Hippe koffiebar en lunch hotspot Theetuin Noot zit verscholen aan de rand van Weesp op een rustige plek in het groen bij een theetuin. Wil je naar een nieuwe hippe zaak met te lekkere taartjes? Dan is Mevrou & Co met Zuid-Afrikaanse invloeden de place-to-be. Of combineer interieur shoppen met koffiedrinken bij Thuiz. Naar een zaak die altijd goed is? Dan is appeltaart eten bij de welbekende De Eendracht een top optie. Lunchen kan je uiteraard ook bij alle vier hotspots. 

  

Lunch & Diner

Voor de lunch kan je sowieso terecht bij bovenstaande spots. Onze andere favoriet voor zowel lunch en diner is De Kruidenier. Het interieur is niet helemaal onze stijl, maar laat dit je keus niet beïnvloeden. De mediterraanse gerechten maken alles meer dan goed! Verrukkelijk eten! In de zomer zeker een plekje op het prachtige terras bemachtigen.

Een klassieker waar je altijd goed luncht, is Harmsen (zat ooit op de Utrechtsestraat in Amsterdam). Mooie en verrassende gerechten die altijd top zijn! Het terras op de Slijkstraat is de perfecte spot om mensen te kijken. Een nieuwe topper in town is Bar Brasserie Haut op de Nieuwstraat. Met klassieke Franse gerechten en binnenkort een binnentuin is dit een erg fijne plek. Aan de Vecht dineren? Dan bij Porterhouse net buiten de stad zijn. 

  

Borrelen

Wil je een lekker drankje doen? Dan is de bierbrouwerij Wispe in de Sint-Laurentius kerk de ideale plek. Stoer, groot en een top terras. Met volop keus aan bier op de tap. Wil je in het zonnetje langs de gracht uitgebreid borrelen met oesters, flatbread, en mediterraanse borrelplank? Dan moet je bij De Kruidenier zijn. Op zoek naar een wijnbar? Dan is Brasserie Haut de plek to-be voor een wijnproeverij. Meer zin in de natuur? Dan zeker neerstrijken, net buiten de stad, op het terras bij PorterHouse (was eerst Paviljoen Uit & Meer) met uitzicht op de Vecht en de voorbijvarende boten. Of leg hier aan met je eigen sloep. 

 

Shoppen

Weesp heeft volop keuze aan boetiekjes en woonwinkels. Voor leuke woonaccessoires dan zit je zeker weten goed bij Thuiz, Boon en Puck & Co. Een nieuwe outfit shoppen? Dan zit je bij kledingwinkel Boutique Bijt zeker goed en ook bij Puck & Co hebben ze volop keuze. Hel’s Kitchen is het walhalla voor diegene die van koken houdt. Hou je van bbq-en en vlijmscherpe koksmessen? Dan bij Scherpplaats zijn. Speciaalbiertjes haal je bij de bierwinkel van Wispe. Voor een prachtig boeket even binnenlopen bij de De Bloemenmand. Een Weesper Mop scoren? Dan naar bakkerij Cor Muhl. Meer info? Check dan de blog 8 x shoppen in Weesp.

    

To do

De toerist uithangen? Dan is een boottocht met De Vuurlinie te gek. Dit is een echt Weesper huisje als boot. Hoe leuk! Of huur zelf een elektrische sloepkano of sup om op avontuur te gaan over De Vecht. Ultiem relaxen en tot rust komen doe bij je bij spa-en wellnessresort Spa Weesp. 

Voor de echte tuinliefhebber is van april t/m september de Theetuin naast Bar Noot open. Iets actief doen? Dan zijn er bij Fort Uitermeer volop activiteiten. Van een familie speurtocht tot een escape room. Ook kan je wandelen, fietsen of autorijden langs de idyllische kronkel weggetjes (Lange Muiderweg) langs de Vecht van Muiden naar Weesp. Zo’n mooie route, die je precies laat zien waarom wij zo’n groot fan zijn van de Vechtstreek.

 

Kidsproof

Weesp is ook de ideale stad met kids. Alles in het centrum is op loopafstand en zijn volop leuke plekken waar kids ook meer dan welkom zijn. Onze twee favorieten zijn zeker weten Mevrou & Co met een speelhoek en genoeg keus op het menu voor je kroost. Bar Noot is ook een topper, met speelhoek buiten onder de overkapping en genoeg ruimte om te spelen.

De Eendracht is ook altijd goed en achterin een speelhoek voor de jonge kids. Eentje die veel mensen vergeten is Wispe Brouwerij. Ideaal om te borrelen en de kids kunnen in het kinderhoekje richting het toilet spelen. Dineren? Dan zal ik zeker naar La Base, de lekkerste pizzeria gaan! Top af met een ijsje bij Nelis’. 

Wil je helemaal kidsproof? Dan is De Groene Griffioen boerderij net buiten Weesp met speeltuin, dieren en skelters en een boerderijwinkel, de ideale spot. Of probeer eens de Don Bosco speeltuin in het centrum (€2,50), met o.a. een waterspeelplaats en kabelbaan. Op avontuur? Dat kan bij Fort Uitermeer naast het eerder genoemde PorterHouse. Waar je daarna een drankje met de kids kan doen. 

  

Overnachten

Wil je alles uit Weesp halen? Of een get-a-away combineren met het, op maar 15 min met trein gelegen, Amsterdam? Dan kan ik je zeker Boutique Hotel Weesp aanraden. Een prachtig hotel midden in de stad met uitzicht op de grachten. Kom heerlijk tot rust en geniet op kruipafstand van al het moois dat Weesp te bieden heeft. Romantische trip en wat te besteden? Dan is de ClockTower een aanrader. Meer back to basic en op avontuur? Dan zeker de Floating Lodge eens bekijken!