Notes on image-making | Expositie Galerie Poulouff Naarden

Naarden

Contact

Galerie Pouloeuff
Galerie Pouleouff
Turfpoortstraat 36A
1411 EG Naarden
Plan je route

Van 20 april tot en met 9 juni 2024 is de expositie ‘Notes on image-making‘ bij Galerie Pouloeuff te zien.

Fotografie wordt vaak gezien als een directe representatie van de werkelijk…

Van 20 april tot en met 9 juni 2024 is de expositie ‘Notes on image-making‘ bij Galerie Pouloeuff te zien.

Fotografie wordt vaak gezien als een directe representatie van de werkelijkheid. Deze aanname wordt op zijn kop gezet door kunstenaars Esmée Bruins en Noah van de Wetering. In de expositie tonen zij nieuwe werken met als uitgangspunt het (fotografisch) beeld als representatie en herinnering. Dit uit zich in diverse materialen en verschillende technieken, waarin altijd de transformatie van het beeld centraal staat. Deze omgang met beelden stamt bij beide makers uit hun educatie in de fotografie. Eerst kijken, dan kaderen en vervolgens afdrukken, is daar het stramien. Fotografie heeft een inherente verbinding met de werkelijkheid, zonder bestaand beeld geen foto. Zo dient het vaak als representatie. Deze verwachting wordt in de expositie doelbewust onderbroken. Fotografie dient het werk. Samen met de andere technieken die erin ontdekt kunnen worden, refereert het naar een eerste observatie en naar de handeling van het maken.

Exposanten:
Esmée Bruins (1999) maakt multi-media installaties bestaande uit (gipsen) sculpturen, fotografie en zeefdrukken. De werken komen voort uit een interesse in gebruiken, gewoontes, herinnering, herhaling en fragmentatie. 

Noah van de Wetering (1999) onderzoekt de spanningsvelden tussen representatie, abstractie en het bekijken en maken van beeld. Dit uit zich in werken gemaakt met verschillende technieken zoals onder andere fotografie, print (drukwerk) en schilderen.

Periode en openingstijden
De expositie is te bekijken van 20 april tot en met 9 juni 2024. De galerie is vrijdag en zaterdag van 11.00 – 17.00 uur geopend en op zondag van 12.00 – 17.00 uur.

Galerie Pouloeuff is een broedplaats voor jong talent en is gelieerd aan de Keep an Eye Foundation. www.galeriepouloeuff.nl en www.keepaneye.nl

Wanneer

  • Elke vrijdag, zaterdag en zondag t/m 9 juni 2024 11.00 - 17.00 uur

Prijzen

  • Gratis

Neem alvast een kijkje

Locatie