Sorry, deze activiteit is niet meer beschikbaar

Behn Quartet

Laren

Het Behn Kwartet ziet het als haar missie om vrouwelijke componisten die historisch gezien v…

Het Behn Kwartet ziet het als haar missie om vrouwelijke componisten die historisch gezien vaak onterecht over het hoofd worden gezien, een stem te geven. Germaine Tailleferre was een succesvolle componist in de vroege twintigste eeuw en lid van beroemd componisten collectief ‘Le Six’, waarvan we alle mannen kunnen opnoemen, maar haar naam in de vergetelheid is geraakt. Grazyna Bacewicz was een Poolse sterviolist en componist die een enorm aantal werken schreef waaronder symfonieën, kamermuziek en een tal aan verschillende film scores. Het Behn Kwartet combineert werken van deze componisten met repertoire uit de ‘canon’ waardoor meer mensen deze fantastische muziek leren kennen.
 

Biografie:
Het Behn Kwartet is een prijswinnend ensemble gevestigd in Londen. Zo was het kwartet winnaar van de Orlando International Chamber Music Competition 2017, Associate Ensemble aan het Royal Birmingham Conservatorium voor 2019/20, en bekleedden zij de CAVATINA Chamber Music Fellowship aan de Royal Academy of Music in Londen. Het Behn Quartet ontleent haar naam aan Aphra Behn, de zeventiende-eeuwse toneelschrijfster, politiek activiste en filantroop van de kunsten. 

Programma:

  • Strijkkwartet in C op.20/2 - Franz Joseph Haydn (1732-1809)
  • Strijkkwartet - Germaine Tailleferre (1892-1983)
  • 6 Variaties ‘Mein junges Leben hat ein End’, - Jan Pieterszoon Sweelinck (1561-1621) (arr. Mathilde Wantenaar *1993)
  • Strijkkwartet nr. 4 - Grazyna Bacewicz (1909-1969)

Concertserie SEM en Singer Laren
Stichting Eigen Muziekinstrument (SEM) en Singer Laren presenteren vanaf oktober een maandelijks concertserie in de Tuinzaal met jonge, professionele musici en muziekvakstudenten in kamermuziekbezetting. De musici laten zich voor hun programma’s inspireren door de tentoonstellingen in Singer Laren. Stichting Eigen Muziekinstrument ondersteunt jonge, professionele musici tot 30 jaar bij de aanschaf van een eigen instrument. Een eigen en passend instrument is van groot belang voor de muzikale en professionele ontwikkeling van musici. Voor meer informatie: www.stichtingeigenmuziekinstrument.nl

Prijzen

  • € 9,00 incl. koffie/thee

Locatie