Proef het verleden! Laat je smaakpapillen in een tijdmachine stappen tijdens deze Historische proeverij in het Muiderslot. Onze kasteelkok neemt je mee op een culinaire reis door de middeleeuwen en de 17e eeuw, vol verhalen, geuren en smaken die je nergens anders beleeft.

Wat stond er op tafel bij een kasteelheer? Welke kruiden groeiden er in de kasteeltuin? En wat werd daarmee bereid? Tijdens een rondleiding door het kasteel en de tuinen (bij mooi weer) ontdek je alles over de eetgewoonten van vroeger. Van de keuken tot de eetzaal.

Daa…

Proef het verleden! Laat je smaakpapillen in een tijdmachine stappen tijdens deze Historische proeverij in het Muiderslot. Onze kasteelkok neemt je mee op een culinaire reis door de middeleeuwen en de 17e eeuw, vol verhalen, geuren en smaken die je nergens anders beleeft.

Wat stond er op tafel bij een kasteelheer? Welke kruiden groeiden er in de kasteeltuin? En wat werd daarmee bereid? Tijdens een rondleiding door het kasteel en de tuinen (bij mooi weer) ontdek je alles over de eetgewoonten van vroeger. Van de keuken tot de eetzaal.

Daarna schuif je aan voor een tasting vol historische smaken, afgestemd op het seizoen of een bijzonder thema. Onze kasteelkok vertelt over het koken in vroeger tijden: wat aten de armen en de rijken, hoe werden kruiden gebruikt, wat stond er op de schilderijen en wat dronk men eigenlijk bij het eten?

Elke proeverij heeft een ander thema. Op 10 januari staat het Winterkasteel centraal, met als thema Inmaken en conserveren: een smakelijke duik in de eeuwenoude kunst van het bewaren van voedsel in koude tijden.

Thema: Inmaken & conserveren

Wanneer

  • Zaterdag 10 januari 2026 15.00 - 16.30 uur

Prijzen

  • € 15,00 Prijs exclusief gelding entreebewijs

Locatie