Laren, het meest pittoreske en chique dorp in het Gooi. Denk je aan Laren, dan denk je waarschijnlijk aan luxe. Maar Laren is meer dan dure auto's en Gooische vrouwen. In het voormalige kunstenaarsdorp kun je perfect shoppen in de mooiste boetiekjes, maar ook heerlijk op het terras mensen kijken. Welke spots mag je niet missen in Laren? In deze Cityguide Laren geven wij je de allerleukste hotspots in Laren! 

Deze cityguide is tot stand gekomen in samenwerking met Gooische Hotspots.

Koffie & Taart

Wil je een lekker bakkie koffie met een taartje om de dag te beginnen? Onze drie grote favorieten in Laren zijn: Koek & Chocolade: Classy & Hip voor de lekkerste koffie, taartjes en bonbons. Joe & The Juice: Hippe koffie/smoothiebar en lunch hotspot. Brasserie & Bar Mauve: Prominent mensen kijken op de Brink met heerlijke appeltaart. 

    

Shoppen

Struin heerlijk langs alle winkeltjes, want Laren heeft voor ieder wat wils. Van fashion en interieur tot beauty en kids. Bij deze vier winkels wil je elke dag wel shoppen. House of Poems: Hip, tijdloos en de mooiste dameskleding. Skins: Een ware snoepwinkel voor beautyproducten en parfum. Wolterinck: Interieur waar je u tegen zegt. Store of Daydreams: De enige kinderwarenhuis van Nederland met de mooiste kleding, accessoires en speelgoed voor je kroost.

  

Lunchen

Onze drie favorieten? Vis Atelier: voor de lekkerste klassieke visgerechten in een pittoreske tuin omringd met bamboe. George L.A: Franse bistro met een heerlijk groot terras en volop kans op zon. De Groene Afslag: Buiten het centrum, vintage, old skool en de meest lekkere biologische broodjes.

  

Dineren in Laren

Laren staat bekend om zijn enorme hoeveelheid restaurants. Voor elke gelegenheid is er wat leuks. Ga je voor klassiek? Dan raden we je visrestaurant het Vis Atelier, Italiaans restaurant Maximiliano of de franse bistro Nick Vollebregt aan. Hip Amsterdams eten bij een Franse brasserie dan kom je uit bij George L.A. De beste Indonesische rijsttafel eet je bij Ron Blaauw’s Ron Gastrobar. Degelijk, geen poespas, maar wel goed eten? Check dan Hamdorff. Dol op biefstuk, ja dan kan je Loetje niet overslaan. 

  

To do

Singer Laren – Museum, theater en beeldentuin met café. Dit iconische gebouw is zeker een (culinair) bezoekje waard. Alleen dwalen door de tuin ontworpen door Piet Oudolf is al een uitje! 

Wandelen op de heide – Laren is omringd door prachtige natuur. Fantastisch uitgestrekte heide met klimbomen, zandvlaktes, bos en fijne wandelpaden. Maak een mooie wandeling of fietstocht en sluit af met een drankje bij Theehuis ‘t Bluk op de Westerheide of La Place op de Zuiderheide.

Landgoed Nardinclant – Bezoek deze geweldige historische tuin van dit Larensche landgoed. Laat je verrassen door deze hidden gem, waar veel locals nog niet eens geweest zijn. Nardinclant verhuurt ook boutique accommodaties en er is een privé wellness. 

  

Ultieme kidsproof dag in Laren

Met het hele gezin op pad? Begin je dag met shoppen bij de allermooiste kinderwinkel: Store of Daydreams. Lunchen doe je bij de poffertjeskraam Corn. de Haan of George L.A. met groot terras en een speelhuisje. Buiten het centrum aan de Zuiderheide zit Theehuis ‘t Bluk met een grote speeltuin. De Groene Afslag is ook favoriet, een creatieve broedplaats met een speelhoekje binnen en buiten genoeg ruimte. Of ga ravotten in Speelbos ‘t Laer. Met jonge kids is ‘t Hertenkamp in het centrum van Laren een aanrader. Sluit af met een ijsje bij Ron Gastrobar Supersoft of Amalfi.