De iconische Vechtstreek wordt niet voor niets de Watertuin van Nederland genoemd. Dit adembenemende waterlandschap beleef je het best vanuit een comfortabele sloep. Hiermee vaar je dwars door de prachtige natuur, langs monumentale buitenplaatsen en schilderachtige dorpjes. Onderweg geniet je op een van de terrassen aan het water of dineer je bij restaurants van wereldklasse. Met deze uitzonderlijke vaarroute weet je zeker dat je niets van al dit moois mist.

Sloep huren

Start hier je verrukkelijke vaartocht

Je verrukkelijke dag op het water begint bij Jachthaven Kortenhoef. Hier heb je keuze uit maar liefst 7 verschillende soorten sloepen en 4 verschillende motorboten. Met wie je ook op pad gaat, er is voor elk wat wils. Vanaf Kortenhoef vaar je binnen een halfuur zo de meest stijlvolle rivier van Nederland op: de Vecht. Neem wat lekkers mee voor onderweg of bestel bij de jachthaven catering voor het hele gezelschap. Ga je op een warme dag? Kies voor een sloep met een zwemtrap, zodat jullie een verkoelende plons in het heldere water kunnen maken.

Boek je bootje

Waterlandschap bewonderen

Vaar langs alle parels in Gooi & Vecht

Vanaf de jachthaven vaar je via het Hilversums kanaal de beeldschone Vecht op en via de kronkelige Drecht en de Loosdrechtse Plassen weer terug naar Kortenhoef. Dit rondje duurt zo’n 4 uur, maar trek er gerust meer tijd voor uit. Onderweg kun je namelijk op verschillende plekken aanleggen. Bijvoorbeeld om door de pittoreske straatjes van Loenen aan de Vecht te struinen of om samen in Vreeland een ijsje of een koffie te halen. Op mooie dagen kun je heerlijk zwemmen in de Vecht of lekker luieren op het strandje van het eiland Markus Pos in watersportwalhalla Loosdrecht.

Historie beleven

Duik de rijke geschiedenis in

De Vechtstreek is niet alleen roemrucht vanwege de ongekend mooie natuur, maar ook om de 1000 jaar oude geschiedenis vol weelde en rijkdom. Je passeert tientallen historische buitenplaatsen, theekoepels, forten en sluizen. De oude korenmolen De Ruiter maalt nog steeds op zaterdagen en in het winkeltje zijn allerlei streekproducten te koop. Let ook goed op alle bijzondere theekoepels langs de route. Ze zijn er in alle soorten en maten. In deze koepels pronkten in de 17e eeuw rijke Amsterdamse kooplieden met hun bezit. Thee was in die tijd namelijk een kostbare drank.

Meer over de Vechtstreek

Gastronomisch genieten

Geniet van de lekkerste plekken aan het water

Voor een drankje, iets lekkers of een voortreffelijke maaltijd heb je ruim de keuze uit allerlei fraaie terrassen en restaurants. Haal bijvoorbeeld een koffie en een huisgemaakte appeltaart bij het sfeervolle eetcafé Mvr. Daalder in Vreeland. Of een lekkere lunch in Loenen aan de Vecht bij de populaire lunchwinkel Scharlei. Ook aan de Loosdrechtse Plassen is het meesterlijk genieten. Een prachtig uitzicht over de plassen heb je bij café-restaurant Porto, het elegante AIM en de trendy Aziatische keuken van A-fusion.

Ontdek terrassen aan het water

Goois overnachten

Slaap op of aan het water

Heb je na je vaartocht nog niet genoeg van de Vechtstreek en het Gooi? Blijf dan slapen! Bij Jachthaven Kortenhoef kun je overnachten in een van de vier stijlvolle en ecologische watervilla’s van Haven Lake Village. Of verblijf in het idyllisch gelegen boutique hotel Flora Batava aan de Vecht in Nieuwersluis. Je kunt hier zelfs een 4 gangendiner krijgen en nog even nagenieten in de spa.

Ontdek de mooiste locaties