Varen mét de fiets - Stap aan boord. Enjoy the view.

Heerlijk fietsen langs het water? Pak eens een fietsboot! Dit zijn niet zomaar pontjes die je overvaren, je maakt onvergetelijke tochten langs prachtige plekjes. In Gooi & Vecht zijn er maar liefst drie van deze hop-on-hop-off-vaarverbindingen. De haltes van de fietsboten sluiten aan op het Fietsnetwerk Gooi & Vecht. Ga met fiets en al aan boord bij een van de haltes en vaar mee (van april t/m september). Je stapt op waar je wilt en je vaart mee zolang je wilt. Aan boord kun je een kaartje per halte kopen. Strek je benen en geniet.

Fietsboot op de Vecht

Langs monumentale buitenplaatsen

Er is eigenlijk geen betere manier om de monumentale buitenplaatsen, kastelen en sierlijke theekoepels aan de Vecht te bekijken dan vanaf het water. Wist je dat gemeente Stichtse Vecht de meeste monumentale buitenplaatsen van Nederland telt (ruim 70!)? Vanaf de Fietsboot op de Vecht heb je dus een waanzinnig uitzicht en lijk je soms haast door een schilderij te varen. Haltes: Nieuwersluis, Breukelen, Maarssen (2x). Aanmeerlocaties dichtbij fietsknooppunten 02, 84, 87 en 46. 

Meer over deze fietsboot

Fietsboot over de Loosdrechtse Plassen

Dawrs door het watersportwalhalla

Fietsen, varen, zwemmen en zonnen combineren? Vaar dan mee met de Fietsboot door het bekendste waterrecreatiegebied van Nederland. Deze veerdienst vaart tussen de Porseleinhaven in Oud-Loosdrecht en De Strook in Breukeleveen. Eén van de stops onderweg is op recreatie-eiland Markus Pos, dat alleen per boot bereikbaar is. De Fietsboot is dus ook een uitkomst als je niet zelf kan of wil varen met een bootje, maar wel wil genieten van een dagje op en langs het water. Aanmeerlocaties dichtbij fietsknooppunten 07, 26 en 27. 

Meer informatie

Eemlijn

Door weidse landschappen

Stap in Huizen aan boord van de Eemlijn en vaar mee door weidse landschappen. Deze hop-on-hop-off-vaarverbinding vaart het grootste gedeelte van de route buiten Gooi & Vecht. De Eemlijn is een lijndienst: Amersfoort-Soest-Baarn-Eemdijk-Huizen of Spakenburg en vaart ’s middags dezelfde route terug. Bij de aanmeerlocaties kun je op- en afstappen en zo je eigen fietsroute bepalen. De aanmeerlocatie in Huizen is dichtbij fietsknooppunt 77.

Ik wil meer weten