Kleinschalig, knus, luxe en uniek: dat kenmerkt een boutique hotel. In Gooi & Vecht vind je deze bijzondere overnachtingsadresjes op unieke locaties. Blijf slapen in een Gooische villa of geniet van de rust in een historische villa aan de mooiste rivier van Nederland. Laat je in de watten leggen tijdens een weekendje weg of staycation. Dit zijn de mooiste boutique hotels in Gooi & Vecht die je wilt kennen.

Boutique Hotel Flora Batava | Nieuwersluis

Historie in een hedendaags jasje

Flora Batava is een prachtig gelegen boutique hotel, op een historische buitenplaats aan rivier de Vecht. Overnacht op een plek met 400 jaar historie, voorzien van alle luxe en modern comfort. Bij het stijlvolle theehuis geniet je van het uitzicht op langsvarende bootjes, onder het genot van een lunch, borrel of high tea. In de zomermaanden ontbijt je idyllisch in de tuin van het landhuis, die in oude glorie is hersteld. Bij restaurant Bloei proef je van regionale en seizoensgebonden producten. Staycation, bruiloft, vergadering: Flora Batava kan in jouw wensen voorzien.

Geniet aan de Vecht

Hotel Villa Trompenberg | Hilversum

Gooische villa voor jezelf

Blijf slapen in een erfgoedvilla uit 1880, in een van de mooiste villawijken van Nederland. Centraal gelegen in bruisende mediastad Hilversum en met in de achtertuin het Goois Natuurreservaat en het Loosdrechts Plassengebied. Uniek is het self service concept van het hotel, waardoor je vanaf de middag de villa voor jezelf hebt. Elk van de 10 luxe kamers heeft een uniek ontwerp, van een balkon tot een marmeren open haard en suites met een bad. Start je dag met een goede koffie in een van de serres of maak het jezelf ’s avonds comfortabel in de intieme lounge.

Slapen op stand
Luxe hotelkamer in moody groen kleurenpalet in Hotel Villa Trompenberg

Restaurant & Boutique Hotel De Nederlanden | Vreeland

Genieten aan de Vecht

Op sterrenniveau dineren en overnachten in alle rust, op een unieke locatie aan de Vecht. De Nederlanden beschikt over 11 warm ingerichte hotelkamers, van alle gemakken voorzien. Vanuit je room with a view zie je de sloepjes langsvaren en ‘s ochtends dip je via de zwemtrap zo de rivier in en schiet je daarna je rijke hotelbadjas aan. ‘Parkeer’ in de zomermaanden de boot voor de deur aan de eigen aanlegsteiger van het hotel en stap aan wal voor een lunchmenu du chef, diner of overnachting. Of je nu iets speciaal te vieren hebt of het leven wilt vieren: hier pak je een totaalbeleving.

Laat je in de watten leggen

Boutique Hotel Weesp

Vintage meets design

In hartje Weesp centrum vind je het keyless Boutique Hotel Weesp, op de 1e en 2e verdieping van een monumentaal pand. De kamers zijn smaakvol ingericht, met een combinatie van vintage en design. Op de begane grond zit hotspot Café-Restaurant de Eendracht, waar je een lekker ontbijtje kunt scoren. Verder vind je alles op loopafstand - Museum Weesp, leuke boetiekjes, horeca hotspots. Echt een ideale uitvalsbasis voor een dagje of weekendje Weesp. Vanuit kamer 1 heb je vanuit je bad zelfs uitzicht op de reuring van de vestingstad! 

Meer over dit pareltje
Lichte hotelkamer met grote ramen. Links staat een vrijstaand bad en rechts staat het bed, opgemaakt met een roze sprei.

Bistrotel 't Amsterdammertje | Nieuwersluis

Hotel en bistro in één

Bij Bistrotel ’t Amsterdammertje is de drempel laag en het niveau hoog. Het is een fijne plek voor iedereen en elk moment van de dag (in tegenstelling tot het luxe ‘zusje’ sterrenrestaurant ’t Amsterdammertje). Begin de dag met een huisgemaakt stuk appeltaart op het zonovergoten terras aan de Vecht of sluit de avond af met een espresso martini aan de bar. Bestel alleen een dessert of zet de tafel vol heerlijke gerechtjes to share. Het Bistrotel is uitgerust met 11 kamers met uitzicht op de Vecht of de romantische binnenplaats, dus jouw genietmoment kan eindeloos duren.

Ontdek het Bistrotel
Interieur restaurant Bistrotel 't Amsterdammertje

Vesting Hotel | Naarden

Slapen in een oude secretarie

Ontwaak met uitzicht op het monumentale stadhuis en geniet in de laagdrempelige lounge van een heerlijk ontbijtplateau. Hier ervaar je kwaliteit en echte gastvrijheid. Naarden is een van de best bewaarde vestingsteden van Nederland en uniek in Europa vanwege de stervorm met dubbele omwalling. Vanuit het Vesting Hotel ontdek je het pittoreske stadje en de rest van Fortenland. Wil jij comfortabel wakker worden in een monumentaal decor? Reserveer je verblijf goed van tevoren, want als het enige hotel binnen de vestingwallen zit deze hotspot meestal volgeboekt.

Naar de vesting
Zicht op Marktstraat in Naarden met Vesting Hotel