Weesp is ideaal voor een dagje uit. Een pittoreske stad gelegen aan de Vecht en met dorpse gezelligheid. In de zomer is het heerlijk vertoeven aan de waterkant met een drankje. Ga je voor rustig in de natuur of voor een terras waar je mensen kan kijken? Inge van Gooische Hotspots heeft haar favoriete adressen voor ons op een rijtje gezet.

Meer leuke tips in Weesp? Check dan de Cityguide van Weesp met meer dan 20 te gekke hotspots. Van de leukste winkels tot de beste restaurant en de fijnste plekken met kids. 

Aan de Vecht & in een Biertuin

Wat is er lekkerder dan genieten van het zonnetje op het terras? Vrij weinig. Wat zijn nou onze favoriete terrasjes in Weesp? Laat ons je meenemen! Zin in een rustig terras, midden in de natuur en aan de Vecht buiten het centrum van Weesp? Waar je uitzicht hebt op het koeieneiland en op voorbij varende bootjes, aan de voet van het historische fort Uitermeer (onderdeel van de Hollandse Waterlinies)? Dan is het terras van PorterHouse (voorheen Paviljoen Uit & Meer) een aanrader. Liever in hartje centrum op een terras? Dan is de beschutte en grote Biertuin van Wispe Brouwerij een heerlijke plek. Niet direct gelegen aan het water, maar als je vooraan zit kan je zeker nog een beetje spieken. 

  

Mensen en bootjes kijken & Theetuin

Aan het water bij het lekkerste restaurant van Weesp? Dan is De Kruidenier een topper! Bootjes varen hier Weesp binnen en altijd veel bekijks. Wat rustiger? Dan is het kleurrijke terras direct aan het water van Mevrou & Co super fijn. De Eendracht is ook altijd goed! Groot terras en een drukke straat waar van alles gebeurd, dus mensen kijken gegarandeerd. Liever een rustig terras waar de kinderen ook rond kunnen huppelen? Dan is Theetuin Noot de ideale plek. Wil je iets minder fancy, maar een terras die bij de locals populair is vanwege de gezelligheid? Dan zit je bij ‘t Helletje, Schalkse en Toeters & Bellen zeker weten goed!