Hij komt, hij komt… Nog even en dan is Sinterklaas weer in het land! Ben jij de nachtjes al aan het aftellen? Op zaterdag 18 november meert De Stoomboot aan in Gorinchem en vervolgens komt Sint snel naar Gooi & Vecht toe. Natuurlijk kan hij niet overal tegelijk zijn, maar tot 5 december is Sinterklaas overal en nergens in Gooi & Vecht te vinden. Voor ieder kind een kans om hem en de pieten in het echt te ontmoeten. Tijdens een intocht, een echte meet en greet of in zijn kasteel in Muiden. Waar ga jij Sint een handje geven?

18 november t/m 3 december 2023

Het kasteel van Sinterklaas | Muiderslot

Sinterklaas logeert ook dit jaar weer samen met zijn pieten in het Muiderslot. In de weekenden is er veel extra’s te beleven; zoals de pietendisco en allerlei knutselopdrachten. Sint, de pieten en het paard zijn dan ook thuis. Doordeweeks zijn ze druk met voorbereidingen voor pakjesavond, maar Sint begroet iedereen graag met een videoboodschap in het kasteel.

Bezoek het kasteel

18 november t/m 3 december 2023

De slaapkamer van Sinterklaas | Hilversum

Sint kan uit meerdere Gooische matrassen kiezen, want ook in Hilversum is een kamer voor hem geboekt. Iedereen is welkom in Museum Hilversum. Zelfs als de Sint er niet is zijn er veel dingen te doen. Zo is er een tentoonstelling over Sinterklaas en een knutseltafel waar je een vlag kunt versieren om de lieve Goedheiligman mee te verrassen. Vergeet niet een leuk berichtje achter te laten in het Grote Boek!

Op naar Hilversum

Sinterklaasintochten in Gooi & Vecht

Waar ga jij Sinterklaas verwelkomen?

In razend tempo gaan Sint en zijn pieten de dorpen in Gooi & Vecht af om alle kindjes te begroeten en de laatste verlanglijstjes te verzamelen. De meeste intochten van Sinterklaas zijn dit jaar op 18 en 25 november. In onder andere Loosdrecht, Huizen en Naarden is de intocht een echt spektakel over het water. Bekijk alle Sinterklaasintochten in de UITagenda Gooi & Vecht.

Alle Sinterklaasintochten op een rijtje
Sinterklaasintocht in Hilversum

4 & 5 december 2023

Stap aan boord De Stoomboot | Weesp

De pieten bakken pepernoten in de kombuis, testen het speelgoed in de testkamer en sorteren en verpakken de laatste cadeautjes. Je ziet het met eigen ogen aan boord van De Stoomboot van Sinterklaas. Ieder jaar gaat de pakjesboot op tournee door Nederland tussen de intocht en 5 december. Op 4 en 5 december meert het schip aan in Weesp en kun je een kijkje aan boord nemen.

Ga aan boord

9, 20 & 21 november 2023

Sint doet duurzaam

Ook Sinterklaas probeert een beetje duurzamer te zijn en kiest bewust waar hij alle cadeautjes scoort. Zo is er een Recycle Sintmarkt in Laren en een SwapSint speelgoedruilmarkt in Hilversum. Wil jij de Sint helpen door ook duurzaam én voordelig cadeautjes in te kopen? Neem een kijkje in de UITagenda voor meer info.

Bekijk alle Sinterklaasactiviteiten