In de herfst is het volop genieten in Gooi & Vecht. Het bos ligt vol beukennootjes, eikels en kastanjes en de bladeren hebben prachtige herfstkleuren. Paddenstoelen in alle vormen en kleuren schieten uit de grond. Trek een warme jas aan en ga eropuit voor een lekkere herfstwandeling. Wij hebben 3 tips voor heerlijke herfstwandelingen in ‘s-Graveland en Hilversum voor je op een rijtje gezet. Onderweg spot je langs de paden de mooiste paddenstoelen.

Let op: raak de paddenstoelen niet aan en laat ze in het bos staan. Ze kunnen giftig zijn en het wildplukken ervan is verboden.

Wandeling over 6 buitenplaatsen

’s-Gravelandse Buitenplaatsen wandelroute | 10 km

Wist je dat de boswachters van Natuurmonumenten de ’s-Gravelandse Buitenplaatsen hebben uitgekozen als één van de mooiste natuurgebieden in Nederland om paddenstoelen te spotten in de herfst? De hoeveelheid en diversiteit van de paddenstoelen zegt bovendien iets over de gezondheid van het bos, dus dat je ze hier zo veelvuldig tegenkomt is een goed teken! Tip: neem een spiegeltje mee zodat je de paddenstoelen ook van onderen kunt bekijken.

Bekijk deze herfstwandeling

Paddenstoelen in alle soorten en maten

Paddenstoelenwandeling ’s-Gravelandse Buitenplaatsen | 5 km

Maak een mooie herfstwandeling van vijf kilometer over de drie buitenplaatsen Boekesteyn, Schaep en Burgh en Bantam. In deze oude parkbossen in ’s-Graveland en Hilversum wemelt het in de herfst van de paddenstoelen. De oh-zo-herkenbare vliegenzwammen vind je vaak in enorme hoeveelheden langs de paden op buitenplaats Boekesteyn. Tip: sluit af bij Brambergen voor een warme choco en flinke punt appeltaart.

Bekijk de wandelroute

het bos in met het hele gezin

Kidsproof wandelroute Jagtlust | 1 km 

Wandel over de bijzondere buitenplaats Jagtlust met een prachtig oud landhuis en een parkbos in Engelse landschapsstijl. Raap kastanjes bij de ’12 apostelen’ en neem een kijkje in de grot! Geniet tijdens deze korte, kindvriendelijke wandelroute van de historie, architectuur en herfstkleuren. De historie van Jagtlust gaat terug tot 1861, toen het werd gekocht door de beroemde Amsterdamse koopmansfamilie Six.

Bekijk de route