Stap op een sup en peddel langs velden vol waterlelies, kies het ruime sop aan boord van een stoere Huizer botter of dobber op de Loosdrechtse Plassen met een sloepje. Vind verkoeling op een warme zomerdag aan één van de vele zwemstrandjes in Gooi en Vechtstreek. Waar ga jij te water?

stap in een kano

Ga voor avontuurlijk

Kano door velden van waterlelies en gele plomp, hoor het riet wuiven en de grote karekiet fluiten. Volg een van de mooie kanoroutes en voel je één met de natuur. Met de kano ontdek je plassen waar geen andere boten mogen komen.

Bekijk de mooiste kanoroutes

met de sloep

Dobberen en borrelen

Trommel je vrienden op en verken met een sloepje de Loosdrechtse Plassen en rivier de Vecht. Geniet met een glas rosé in je hand van de weidse uitzichten en koel af met een lekkere duik in het water. Ga voor anker bij één van de vele recreatie-eilandjes of meer aan bij hippe horeca aan het water. 

Bekijk bootverhuur

Ontspannen suppen

SUP back and relax

Huur een SUP of ga met je eigen board te water. Geniet van de rust op het water en ga voor prachtige zonsopgangen. Ontdek het Nautisch Kwartier vanaf het water of SUP naar forteiland Pampus. De plassen rondom Loosdrecht en Kortenhoef behoren tot de mooiste SUP-gebieden van Nederland. 

Bekijk de mooiste routes

Ga kiten

Wind in je wilde haren

Voel de kracht van de wind in je kite en reis over de golven. Op het Gooimeer en IJmeer kom je als doorgewinterde kiter én beginneling aan je trekken. Neem een lesje bij de kitesurfschool in Muiderberg of ga bodydraggen met je eigen board.

met een Huizer botter

Kies het ruime sop

Op zoek naar een bijzonder (mid)dagje op het water? Ga mee met een authentieke Huizer botter opstaptocht. Neem lekkere bites en speciaalbiertjes mee aan boord en vaar de zonsondergang tegemoet. Bij mooi weer kun je zelfs een plons nemen in het water van het Gooimeer.

Boek je bottertocht

zwemmen & strandjes

Voor een verfrissende duik

Van de zandstranden aan de kust bij Huizen en Muiderberg tot de kleine recreatie-eilandjes in de Loosdrechtse Plassen. Gooi & Vecht kent veel lekkere zwemplekken om te genieten op een mooie dag. Waar ga jij 'buitenboord' voor een duik?

Naar de fijnste zwemplekken