In Gooi & Vecht hebben wij de fijnste culinaire hotspots midden in de natuur. Je hoort de vogels fluiten en de wind ruisen door de boomtoppen en kijkt weids uit over het heidelandschap van schilder Mauve. Ontdek de beste tips van locals. Pak een stoel en schuif aan! 

Uitvalsbasis aan de Bussummerheide

Heidezicht | Bussum

Wandel eerst over de Bussummer-en Westerheide en plof dan neer op het terras van Heidezicht in Bussum. Koffie, warme appeltaart, een dikke boterham of een vers gemixt sapje; voor lunch, borrel en diner zit je hier goed. En terwijl jij geniet van de Gooische zonnestralen op het terras of in het glazen theehuis, spelen de kids in de houten huisjes, de klim-en klautertoestellen of graven kuilen in het zand van de omheinde speeltuin. 

Meer over Heidezicht

Groente gerechten en tuincocktails

Bij de Tuinman | Hilversum

Net buiten Hilversum vind je deze fijne groene (vegan) hotspot. Bij de Tuinman is het restaurant op Buitenplaats De Hoorneboeg op de Hoorneboegse heide. Mooie groente gerechten en drankjes, van koffie tot wijn en tuincocktail. Hier wordt gewerkt met de groentes van het seizoen en producten uit de buurt: groentes uit de eigen moestuin en andere kwekers uit de buurt, appelcider van de buurman Elegast. 

Schuif aan Bij de Tuinman

Iets groens tussen je tanden

Groene Afslag | Laren

De Groene Afslag ligt midden in de ruige natuur en is een toffe plek voor koffie, lunch en een borrel. Alles in dit restaurant is lokaal, duurzaam en circulair en je eet er (grotendeels) plantbased. Dwalend over het terrein ontdek je allerlei bijzondere kunstobjecten. Zeker even binnen kijken: de hal en de toilet zijn echte eyecatchers. Ook voor de kleine 'groene rakkers' is het hier een feestje: struinen door het hoge gras, of spelen in de kinderhoek. 

Neem deze afslag

Stoer en smaakvol

Brambergen | 's-Graveland 

Heerlijk lunchen, borrelen of wat drinken bij deze groene hotspot. Op de kaart streekgebonden producten zoals het Wijdemeren rund. En die overheerlijke appeltaart bij de koffie! Wist je dat die overigens uit Amsterdam komt: gemaakt naar hetzelfde recept en met dezelfde ingrediënten als de befaamde appeltaart van Winkel 43 op de Noordermarkt. Naast Brambergen ligt de natuurspeeltuin OERRR van Natuurmonumenten: je kids lekker op avontuur en jij genieten op het groene terras; win-win!

Ga voor een groen uitzicht
Terras van restaurant Brambergen gelegen aan de rand van het bos.

Puur en eerlijk eten

Proeflokaal de Serre | 's-Graveland

Verscholen in de bossen van ‘s-Graveland ligt de oudste biologisch-dynamische tuinderij in ons land. Hier worden al sinds 1947 verschillende groenten, fruit en kruiden geteeld op de meest natuurlijke manier denkbaar. En die kun je proeven in de naastgelegen serre. Onder de ruisende bamboe, uitkijkend over de velden, geniet je van de groene lunch, huisgemaakt gebak of een kop koffie. Wat wil een mens nog meer?

Meer over de Serre

Lunch aan het Naardermeer

Gasterij Stadzigt | Naarden

Stadzigt serveert koffie en taart, een ontbijtje, een landgoedlunch maar ook een high tea, pannenkoeken voor de kids en dagelijks wisselende warme maaltijden. Je kunt aanschuiven aan de grote houten leestafel of genieten in de moestuin.Ook heeft Stadzigt een winkel, waar je naast (biologische) boodschappen zoals groenten en fruit ook bijzondere cadeautjes koopt.

Meer over Stadzigt

Aan de Hilversumse heide

Brasserie Zonnestraal | Hilversum

In een van de iconische blauw-witte gebouwen van het voormalige sanatorium Zonnestraal, vind je nu het eigentijdse Brasserie Zonnestraal. Het gelijknamige landgoed is omgeven door bos en heide en een schitterende omgeving voor een wandeling of fietstocht. Het ruime terras middenin het groen is niet alleen op zonnige dagen een heerlijke plek. In de wintermaanden nestel je je comfortabel op een bankje met schapenvachtje en warm je lekker op bij een van de vuurschalen.

Pak Zonnestraal

Uitzicht op het landschap van Mauve

De Eendracht | Blaricum

Deze unieke locatie aan de rand van de Tafelbergheide in Blaricum is een geweldige plek voor ontbijt, lunch, diner en borrel. De schaapskooi ligt op loopafstand. Hier heb je uitzicht op loslopende schapen en grazende Schotse Hooglanders op de hei. Een relaxte plek, waar je na een lange wandeling door de natuur op het terras nog even kan borrelen. Maar ook een plek waar je aan het eind van de dag speciaal naar toe gaat voor een goed diner of gewoon om een drankje te drinken met vrienden.

Op naar De Eendracht
Mensen zitten op het terras van restaurant De Eendracht in Blaricum pal gelegen aan de heide.