In de luwte van een historisch fort of met uitzicht op voorbijvarende sloepjes, van de Vecht tot de Loosdrechtse Plassen en het Gooimeer. In Gooi & Vecht zijn er ontzettend veel mogelijkheden om te genieten van een goede kop koffie, uitgebreide lunch of gin tonic aan het water. Wij hebben de fijnste opties voor je op een rij gezet. Dit zijn onze Terrassen met een hoofdletter T.

Theehuis met uitzicht op de Vecht

Restaurant Bloei

Genieten van de bootjes op de Vecht kun je hier het beste in het theehuis of op het terras aan het water. Drink een heerlijke kop verse muntthee of flat white of ga voor een goed glas wijn met Bloei borrelplank. Een plek om even tot rust te komen tijdens een actieve dag.

Meer Bloei

Aan de voet van een fort

Porterhouse Weesp

Geniet op het royale terras van Porterhouse Weesp in een kom van de Vecht. Aan de voet van het torenfort Uitermeer uit 1875 kun je hier terecht voor lunch, diner, borrel & bites.

Ontdek meer Uitermeer

Ultieme plek voor waterrijke dag

Ottenhome

Kom loungen op het prachtige terras met uitzicht op de bootjes in de haven. Wil je zelf de Loosdrechtse Plassen op? Huur een zeilboot, Canadese kano of SUP en sluit je waterrijke dag af met een koude rosé in de hand. 

Zien we je bij Ottenhome?

Meta relaxed vakantiegevoel

Buitenplaats Op 't Eiland 

Je waant je hier in Italië bij dit restaurant aan het water. Mooie zwoele zomeravonden vol heerlijke antipasti planken, Aperol, vers gebakken pizza’s en uitzicht op de ondergaande zon. Niet alleen perfect voor diner en borrel, maar ook voor koffie en taart. Leg aan met je sloep, parkeer je fiets en laat het grote genieten beginnen.

Kom je ook meta relaxen?

Beachclub aan het IJmeer

Strandpaviljoen de Zeemeeuw

Voor een heerlijke beachclub hoef je niet naar Zandvoort. Geniet met een cocktail in je hand van het weidse uitzicht over het IJmeer met tientallen kiters aan de horizon. De Zeemeeuw is één van de oudste strandpaviljoens van Nederland. 

Naar De Zeemeeuw

Easy & casual aan de jachthaven

PorterHouse Naarden

Meer aan met je boot bij de Jachthaven van Naarden en neem plaats op de vlonder boven het water. PorterHouse is de plek voor een lunch, diner, borrel en bites. Onze aanraders zijn de dry-aged steaks, dubbeldoel burgers en kip van de rotisol. Voor de kids is er een omheinde speeltuin en zelfs een natuurlijke zwemplek.

Bekijk PorterHouse